VBK lyckades inte matcha Gamleby i derbyt

Vimmerby BK räckte inte till i bortaderbyt mot Team Gamleby. Hemmalaget hade verkligen vaknat på rätt sida och ställde till stora problem för VBK. "Vi gör egentligen ingen dålig prestation", säger Tobias Asklöf efter 15–5-förlusten.

Nej, Vimmerby BK fick inte med sig några poäng hem från derbyt mot Team Gamleby.

Nej, Vimmerby BK fick inte med sig några poäng hem från derbyt mot Team Gamleby.

Foto: Torbjörn Allvin

Bowling2022-02-26 15:40

Både Vimmerby och Gamleby har haft kämpiga säsonger i Mellanallsvenskan så här långt. När lagen drabbade samman på lördagen var det hemmalaget Team Gamleby som tog tag i taktpinnen. 4–1 i första serien följdes upp med 3–2 i andra. De två avslutande slutade också 4–1.

– Vi har inga direkta toppar i laget, medan Gamleby har några. De når 6911 i kägelpoäng och jag tror faktiskt att de aldrig slagit så högt i allsvenskan tidigare. De var bättre än oss för dagen, konstaterar Tobias Asklöf i VBK. 

VBK lyckades aldrig hitta rätt i spelet.

– Nej, vi kunde gjort det lite bättre. Samtidigt gör vi egentligen ingen dålig prestation. Vi gör det okej, menar Asklöf.

Kunde ni gjort något annorlunda, så här med facit i hand?

– Jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Gamleby gör det väldigt bra, som sagt. Vi hade behövt lyfta bort lite fler käglor. Vi gör det lite för svårt för oss själva.

För Vimmerby väntar nu tre matcher nästa helg. På lördagen spelar man sammandrag i hemmahallen, med två matcher. På söndagen ska den uppskjutna matchen mot Gävle spelas, också den i Vimmerby bowlinghall.

Poäng VBK mot Gamleby: Peter Svensson 873, Peter Sandberg 863, Tobias Asklöf 839, Isac Wall 831, Daniel Stefansson 800, Peter Thorstensson 786, Peter Bexenius 766, Morgan Holmström 764.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!