VBK möter Boden i semi

Första hindret är avklarat. Två återstår. I helgen avgörs alltihop. I semifinalen mot Elitserien ställs Vimmerby BK mot Boden. - Jag tycker att vi har goda chanser, säger spelande coachen Rickard Gustavsson.

Bowling2013-04-30 06:55

I söndags besegrade Vimmerby BK Örgryte IS i kvartsfinalen. Trots att lagets store stjärna Jesper Svensson presterade långt ifrån sin egentliga kapacitet.
- Vi gick stärkta ur den matchen. Det är förstås en klar fördel för oss om Jesper spelar på sin normala nivå, men vi är åtta man i laget och har vunnit matcher när han inte är med. Han betyder mycket, men han är inte hela laget.
I semifinalen väntar Boden, som är högst rankade av alla lag i kvalet. Boden var överlägsna i den norra Allsvenskan och vann samtliga åtta matcher.
- Rankningen köper jag inte. Det är ungefär som i ishockeyn. Serierna är inte lika bra där uppe, men jag säger inte att det är ett dåligt lag.

Jämnt mot Borås
Boden förlorade sin kvartsfinal mot Borås med 1-3. Första matchen slutade 10-10 medan den avgörande förlusten skrevs till 7-13.
- Jag är inte förvånad över att Borås vann. De har gjort en riktigt bra säsong och haft en del imponerande siffror.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!