VBK säkrade kontraktet

Vimmerby BK avslutade säsongen med en strong insats. Allsvenskans bästa lag, Pergamon F, besegrades med 13-7 på hemmabanor. Därmed är VBK klart för allsvenskt spel även nästa säsong. - Vi ville mer än dem, säger Vimmerby-spelaren Tobias Pettersson.

Tobias Petterssons VBK avslutade säsongen med seger.

Tobias Petterssons VBK avslutade säsongen med seger.

Foto:

Bowling2015-04-13 07:05


Vimmerby hade ett tufft utgångsläge inför avslutningen av Allsvenskan. För att klara nytt kontrakt utan kval krävdes seger mot Pergamon F, som bara hade förlorat tre av sina 21 matcher så långt. Samtidigt krävdes det att Olofström skulle förlora en av sina två matcher.

Gick upp till 9-1
Olofström lyckades vinna sin första match mot Kulladal med 11-9. I den andra blev det dock en klar förlust (4-16) mot Borgen, vilket öppnade vägen för VBK.
Samtidigt gjorde Vimmerby en mycket stark laginsats mot Pergamon. Man fick dessutom en superstart. Efter två av de fyra serierna ledde VBK med 9-1.
- Klart att det kändes bra att ha det försprånget. Men vi vet hur bra Pergamon är och kunde inte slappna av. De var där och högg hela tiden, berättade Tobias Pettersson.
Hemmalaget avgjorde matchen i den tredje serien, där Pergamon i och för sig vann med 3-2, men där VBK gick fram till en ointaglig 11-4-ledning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!