VBK vidare efter rysare

Vissa gömde huvudet i händerna, andra fans gick helt sonika ur hallen och vågade inte ens titta. På en del darrade benen av nervositet. Avgörandet mellan Vimmerby BK och Västerås SK var inget för den nervklene. När det var över skrek vissa rakt ut av glädje och hoppade jämfota. VBK vann.

Jaaaaa!  Efter en enorm rysare som avgjordes efter strike-out kunde Vimmerbys spelare äntligen jubla. De slog Västerås med minsta möjliga marginal och är nu vidare i elitseriekvalet. På bilden ser ni stående från vänster: Roger Linder, Johan Söderström, Jesper Svensson, Patrik Svensson, Bosse Palmér, Robin Åkesson och Jonny Sandberg. Framför dem Lars-Åke Karlsson, Rickard Gustavsson och Robin Rehn.

Jaaaaa! Efter en enorm rysare som avgjordes efter strike-out kunde Vimmerbys spelare äntligen jubla. De slog Västerås med minsta möjliga marginal och är nu vidare i elitseriekvalet. På bilden ser ni stående från vänster: Roger Linder, Johan Söderström, Jesper Svensson, Patrik Svensson, Bosse Palmér, Robin Åkesson och Jonny Sandberg. Framför dem Lars-Åke Karlsson, Rickard Gustavsson och Robin Rehn.

Foto:

Bowling2011-04-11 06:13


Alfred Hitchock var en skräckfilmsmakare av klass på sin tid. Inte ens han hade kunnat regissera en värre rysare än den vi bjöds på i Duveholmshallen i Katrineholm i går.
Veteranen Bosse Palmer var tagen efteråt. Hans kommentar sa det mesta:
- Jag har aldrig varit med om något värre, vilken pärs...
Och vad passar bättre än om vi börjar i själva avgörandets stund. När allt ställdes på sin spets. Vimmerby eller Västerås. Vinna eller försvinna.
Vi glömmer match ett för ett tag, som VSK vann. Vi lägger match två åt sidan, som VBK vann överlägset. Vi nämner inte ens de två skiljeserierna - ännu.
Låt oss istället koncentrera oss på vad som i bowlingspråk heter strike-out. Det är sportens motsvarighet till fotbollens straffsparksavgörande.

VBK starkast - till slut
Det var här och nu, runt klockan halv sex, dramat nådde sin höjdpunkt. Efter mer än fem timmars envig. Efter 1-1 i matcher och 5-5 i de båda skiljeserierna väntade alltså strike-out.
VBK tog ut fem spelare, VSK fem.
Det lag som slog flest strikar på fem slag skulle vinna. En spelare, ett slag.
Efter diverse överläggningar bestämde sig de blåvita för Patrik Svensson, Jesper Svensson, Jonny Sandberg, Rickard Gustafsson och Roger Linder. Fyra av dem före detta rutinerade elitseriespelare, den femte (Jesper Svensson) en jättetalang.
- Mina ben skakar, sa Emil Palmér från åskådarplats strax innan första slaget.
Några meter bort gömde Petra Söderström plågat huvudet i händerna.
Det gick att ta på spänningen - och stämningen. Det var nästan knäpptyst i hallen.
Vi tar det i ordning:
? Första omgången: Patrik "Paka" Svensson satte sin - VSK missade. 1-0.
? Andra omgången: Jesper Svensson visade pondus. Mats Ahlgren likaså. 2-1.
? Tredje omgången: Miss av Jonny Sandberg. Träff av Pelle Jansson. 2-2.
? Fjärde omgången: Miss VSK, miss Rickard Gustavsson. 2-2.
? Femte omgången: Vimmerbys slutman Roger Linder gick fram och strikade medan VSK-spelaren missade.
Sekunden senare bröt jublet ut i Duveholmshallen. Vimmerby stod som vinnare efter en av de mest dramatiska matcher som klubben någonsin har spelat. Nervspänningen släppte och de 40-talet tillresta VBK-fansen som följt sitt lag applåderade händer och hurrade för högan sky, medan Vimmerbyspelarna gjorde vågen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!