"Vi visar otrolig styrka"

Underläge 10-5 borta mot Djurgårdens IF. Omöjligt? Icke. Vimmerby BK kavlade upp ärmarna, knöt näven och gick ut och sopade banan med DIF i den sista serien och fixade en pinne. - Vi visar en otrolig styrka, säger Tobias Pettersson efter Stockholmstrippen.

KLAPPAT OCH KLART. Tobias Pettersson gjorde en stormatch när Vimmerby tog en poäng borta mot Djurgården, men föll mot Hammarby.

KLAPPAT OCH KLART. Tobias Pettersson gjorde en stormatch när Vimmerby tog en poäng borta mot Djurgården, men föll mot Hammarby.

Foto:

Bowling2016-02-29 08:05


Poängen som VBK tog mot Djurgården kan komma visa sig bli mycket viktig i slutändan.

- Absolut. Nu har vi allt i egna händer. Vinner vi resterande fyra matcher så blir vi trea och får kvala till Elitserien, säger Tobias Pettersson.

Vimmerby och Djurgården är på samma poäng (15) inför de avslutande omgångarna, där tredjeplatsen innebär just elitseriekval.

Det var annars inte mycket som talade för att VBK skulle nå 10-10 när vi hade summerat tre serier och underläge 10-5.

- Det såg förstås lite tufft ut då. Men när vi gick ut inför den sista serien hade vi bestämt oss.

Vad sa ni till varandra?
- Vi hade ingen speciell samling eller så, utan vi peppade varandra och sa att vi skulle fixa det här. Och det var faktiskt inget snack. Vi gjorde 1780 i den sista serien och fick oavgjort. Vi går ut och visar ett jäkla anamma.

Tobias Pettersson var en av dem som i allra högsta grad bidrog till poängen. "Tobbe" är i galet bra form och slog 972, tätt följd av Frida Sethsson med 953.

- Det här är min bästa säsong någonsin. Tidigare har jag ofta spelat bra på vårsäsongen, nu gick det bra även i höstas. Det är kul med bowling just nu och vi har en bra lagkänsla där vi peppar varandra.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!