Viktig bortaresa för VBK som utmanar om en kvalplats

Allsvenskan i bowling är superjämn. Vimmerby BK är ett av lagen som utmanar om en kvalplats till Elitserien. - Det blir en spännande vår. Vi har skaffat oss ett väldigt bra utgångsläge, säger Tobias Pettersson inför helgens bortamatcher mot Tegnér och Bågen.

Tobias Petersson.

Tobias Petersson.

Foto:

Bowling2017-01-21 09:10

Senast Vimmerby spelade en seriematch var 26 november. Nu är äntligen det långa uppehållet över.

- Vi har tränat på ganska bra den senaste tiden och de flesta av oss har varit med i några individuella tävlingar. Det känns som att formen är bra, säger Tobias Pettersson.

VBK-laget anlände till Säffle i går kväll. Pettersson laget ska få med sig minst två poäng från helgens bortamatcher.

- Tegnér är ett erkänt duktigt hemmalag, så det blir vår tuffaste match. Jag ger oss 30 procents chans att vinna mot dem.

Därefter väntar nästjumbon Bågen.

- Det känns mer som en fifty-fifty-match. Även om Bågen ligger långt ner i tabellen är det alltid svårt att plocka poäng på bortaplan.

Just bortaspelet blir avgörande när det gäller Vimmerbys chanser att knipa en kvalplats till Elitserien.

- Hemma är vi starka. Det vet vi. Nyckeln blir som sagt att få med oss poäng även borta. Och jag tycker att vi har utvecklat vårt bortaspel den här säsongen, säger Tobias Pettersson.

I nuläget skiljer det endast en poäng mellan tabellettan Glam och sexan Tegnér. Vimmerby ligger tvåa, med sämre kvot än Glam.

- Serien känns helt öppen inför fortsättningen. Det är ju egentligen bara Bågen och Domino som inte är med i racet.

VBK:s trupp i helgen: Peter Svensson, Robin Rehn, Daniel Stefansson, Peter Sandberg, Tobias Pettersson, Frida Sethsson, Anton Sandberg, Robin Stefansson och Johan Waxegård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!