Viktig seger för Vimmerby BK

Vimmerby BK kom tillbaka efter förra helgens dubbla förluster - och vann lördagens hemmamatch mot BK Taifun med klara 14-5.

Jonny Sandberg och Vimmerby BK kunde jubla över segern mot Taifun i lördags.

Jonny Sandberg och Vimmerby BK kunde jubla över segern mot Taifun i lördags.

Foto: Roelof Stroetinga

Bowling2018-10-28 21:27

VBK-spelaren Tobias Asklöf var nöjd med segern.

– Vi började väldigt darrigt i matchen. Det var ganska så många missar och tomrutor i början och vi låg under med 0-5 tidigt i första serien. Men det var nog lite sviter av förra helgens mindre bra matcher. Vi fick ryta till åt varandra lite och då blev det helt annat, säger Tobias Asklöf.

VBK vände på resultatet och vann första serien med 3-1. Efter bland annat starkt spel av nämnde Tobias Asklöf och Peter Bexenius. Även Peter Sandberg fick till en viktig strajk som innebar oavgjort på ett banpar.

– Avslutningen vände matchen för oss, i nästa serie var det bara ett lag på banan och den vann vi med 350 poäng. En väldigt bra serie av oss, säger Tobias Asklöf.

Efter två serier ledde VBK med 8-1 och kunde bevaka matchen som de till slut vann med klara 14-5.

– Det var väldigt bra gjort av oss att fortsätta att ta poäng. Det är annars lätt att man slappnar av. Nu har vi ändå bara två poäng upp till tredjeplatsen i tabellen, och de här pluspoängen kan vara viktiga i slutet av säsongen, säger Tobias Asklöf.

Asklöf hade bäst resultat i VBK i matchen där han slog till med 916 på fyra serier. Även Peter Sandbergs 829 och Jonny Sandbergs 817 var starka siffror. Bra insatser även av Albin Sandberg (798), Peter Bexenius (788), Frida Sethsson (781), Peter Svensson (730) och Daniel Stefansson (720).

– Det var en bra dag för att göra en bra match. Jag är nöjd och spelade bra på en tuff banprofil. Vi spelade på en profil som heter elitserien 36, och det finns inga stora marginaler på den profilen. Det är en erkänt svår banprofil, säger Tobias Asklöf.

VBK har nu lite uppehåll i serien, innan det är dags att möta Brio om cirka två helger. Ett lag som ligger en poäng före VBK i tabellen.

– Det är en väldigt viktig match, så det känns bra att ha den här matchen i ryggen. Nu får vi träna på och arbeta upp det självförtroende som den insatsen gav oss, säger Tobias Asklöf.

I division ett tog Hultsfredslaget Varta en enkel hemmaseger mot Aftonbladets IK. Det blev 18-2. Den andra och fjärde serien slutade 5-0 till Varta.

Robin Rehn och Daniel Rehn spelade på en mycket hög nivå. De noterade 940 respektive 938 poäng.

I övrigt såg det ut så här: Johan Glimståhl 849, Per Höglander 837, Anders Jutegård 814, Patrik Svensson 805, Dennis Häll 803, Mikael Tirbäcken 757. Kägelpoängen blev 6743-5943.

Varta har inlett säsongen med fem vinster på sex matcher – och toppar sin grupp före Team Tranås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!