Viktigt bottenmöte för Vimmerby BK

Förra veckan blev det en sur förlust hemma mot AIK. Under lördagen får Vimmerby BK en ny chans att ta en hemmaseger när BK Tegnér kommer på besök. "Det är nu allt ska avgöras", säger VBK:s Tobias Asklöf.

Mycket står på spel när VBK tar emot Tegnér på hemmabanan.

Mycket står på spel när VBK tar emot Tegnér på hemmabanan.

Foto: Torbjörn Allvin

Bowling2020-02-21 15:10

Det är en mycket viktig match för både Vimmerby BK och Tegnér, som ligger på samma poäng (12) i botten av Allsvenskan.
– Det är ju en streckmatch som vi ska vinna och det har sett ganska bra ut i veckan, säger VBK:s Tobias Asklöf, som nu är tillbaka efter att ha missat den senaste matchen.

Efter förlusten mot AIK senast riktade VBK:s Frida Sethsson hård kritik mot sina lagkamrater. Hon tyckte inte att man hade någon lagsammanhållning och inte pratade med varandra.
– Jag var ju inte med då så jag kan inte säga så mycket om det. Men den här veckan har vi pratat om att vara noggranna och att kommunicera med varandra. Vi vet mycket väl vad vi ska göra och normalt sett hade en sådan insats som vi gjorde förra veckan räckt för seger. Nu var det synd att det var mot ett väldigt bra AIK som har stjärnor i laget, säger Tobias Asklöf.
Vad vet ni om Tegnér då?
– De är bra och har varit i toppen tidigare. Den här säsongen har de haft det lite knackigare, precis som vi. Men Tegnér var i Elitserien för två säsonger sedan, så de är starka. 

Tegnér ligger för tillfället på den negativa kvalplatsen medan VBK ligger precis över den. En förlust för Vimmerby gör att man byter plats istället. 
– Det är nu allt ska avgöras och vi ska undvika kvalplatsen. Men det är tight där i botten, avslutar Asklöf.

Daniel Stefansson, Peter Sandberg och Peter Svensson missar matchen för VBK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!