Tonåringarna visade inga nerver när VBK äntligen vann

Leo Eriksson och Loke Söderström. Den ene 15 år, den andre 14. Under lördagen var de med och förde Vimmerby till årets första efterlängtade seger i Allsvenskan. För Leo har resan dit gått i raketfart..."Det hade jag inte trott".

Ungtupparna Loke Söderström och Leo Eriksson fick chansen när Vimmerby tog höstens första seger.

Ungtupparna Loke Söderström och Leo Eriksson fick chansen när Vimmerby tog höstens första seger.

Foto: Torbjörn Allvin

Bowling2022-11-26 18:55

Loke Söderström är som sagt bara 14, men redan etablerad i A-laget. Skillnad då på polaren, den ett år äldre Leo Eriksson. Han kastades överraskande rakt in i hetluften i det viktiga mötet hemma mot Bågen från Hagfors. 

– Ja, haha, det gick väldigt snabbt. Jag blev både förvånad och glad när jag fick frågan i morse, säger han en stund efter att bataljen mot BK Bågen är över. 

För några veckor sedan lirade han i klubbens C-lag. Inte ens i sin vildaste fantasi kunde han tro att han ett par helger senare skulle debutera i A-laget och dessutom få spela fyra serier. 

– Nä, det hade jag verkligen inte. Jag gjorde ju nyss min första match i B-laget...

I den debuten gick det väldigt bra, därav chansen i A-laget när Hampus Thorstensson lämnade återbud för att bli pappa på nytt. 

undefined
Peter Svensson hyllas av parkamraten Frida Sethsson efter en strajk.

Vi sitter lite avsides, där Leo har Loke Söderström vid sin sida. De är bra kompisar och brinner för sin bowling. Loke imponerade när han fick chansen i den andra serien. Där klippte han direkt till med 239. 

– Det gick väldigt bra, säger han, blickar mot Leo och gör en highfive med honom. 

De är glada, uppspelta. Och det är klart. De har spelat tillsammans i Allsvenskan för första gången – och VBK vann, för första gången. 

Till slut blev det seger med 14–6, vilket låter klarare än vad det i själva verket var. Det var dramatiskt in i slutrutorna sedan Vimmerby haft 10–5 med sig in i avgörandet. Då visade hemmaspelarna kyla, inte minst banparet Frida Sethsson och Peter Svensson. De båda var också poängmässigt bäst med 838 och 802. Leo Eriksson hade 681 på fyra serier, Loke Söderström 616 på tre. 

Det blev en match som den unga duon sent ska glömma. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!