Vimmerby BK har smygstartat säsongen – så är läget i truppen

Vimmerby Bowling räddade sig kvar i Allsvenskan med nöd och näppe förra säsongen. Inför den kommande säsongen har de in princip samma trupp men hoppas kunna ta ett steg uppåt i tabellen. – Vi känner absolut att vi har chansen, säger VBK:aren Tobias Pettersson.

I måndags kväll hade Vimmerby BK sin första gemensamma träning. Siktet är inställt på att tillhöra den övre halvan i allsvenskan.

I måndags kväll hade Vimmerby BK sin första gemensamma träning. Siktet är inställt på att tillhöra den övre halvan i allsvenskan.

Foto:

Bowling2017-08-16 17:00

I måndags hade Vimmerby sin första träning och uppladdningen inför säsongen 2017/2018 är i full gång. Laget har tappat Robin Rehn som har gått till Varta BK, men annars är truppen intakt sen förra året. Jonny Sandbergs fortsättning i Vimmerby är dock lite osäker, men Tobias Pettersson hoppas han dyker upp.

– Robin är såklart ett tungt tapp och läget kring Jonny är lite oklart. Men vi har en bred trupp så det ser ändå väldigt intressant ut, menar Tobias Pettersson.

Ett glädjande besked är att laget får tillbaka Rickard Nilsson som var skadad hela vårsäsongen i fjol.
– Han är tillbaka nu och är igång. Han kan komma att bli jäkligt vass.

Hur är känslan i truppen inför säsongen?
– Det ser lovande ut. Vi har samma stomme som förra året och vi är ett ungt lag så det finns alla möjligheter att en hel del tar vissa kliv.

Framtidslöftet Anton Sandberg går på Bowlinggymnasium och han kommer få sällskap av Albin Sandberg som likaså han spås en ljus framtid.
– Båda två kommer ta stora kliv under säsongen tror jag säkerligen. Albin har börjat känna på A-laget lite med så vi får helt enkelt se hur säsongen utvecklas.

Vimmerbys serie för säsongen är nu spikad och i deras grupp håller Pettersson lagen Sigma, Sundbyberg och AIK som förhandsfavoriter.
– Sigma var bra i fjol och de kommer säkerligen vara bra i år med. AIK kommer från Elitserien och kommer säkerligen också vara ganska så duktiga. Sundbyberg har varit bra i flera år, de och Sigma slogs om första-platsen hela förra året.

Tobias känner ändå att det finns några i gruppen som känns ”lite sämre” som de absolut kan slå.
– Brio har tappat några spelare vet jag och Matteus-Pojkarna kommer från division 1. Stureby F gick upp från division 1 med sitt farmarlag förra säsongen, men de kan ställa ett bra lag på banan.

Vad är lagets målsättning?
– Att hamna på den övre halvan när serien knyts ihop. Det är en bra serie i år, men däremot så tror jag att botten kanske inte är lika bra som förra året känns det som rent spontant.

Innan serien drar igång ska Tobias och fyra andra Vimmerbyspelare åka iväg och spela Världstourtävlingen som går nere i Malmö.
– Det är en tävling som kommer till Sverige för första gången så det ska bli kul.
Därtill ska laget även delta i en träningsturnering i Jönköping för att vara så förberedda som möjligt inför säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!