Vimmerby BK – nu är avgörandet här: "Bara att försöka njuta"

Nu ska det avgöras. Vimmerby BK eller Team Enköping. Ett av lagen kommer spela allsvenskt kommande säsong. – Det är såna här matcher som är de roligaste att spela. Det är bara att gå ut och försöka njuta, säger rutinerade Jonny Sandberg.

Bowling2017-05-13 16:50

Ni kan säkert bakgrunden. Inför den sista grundserie-helgen för ett par veckor sedan var VBK på jakt efter elitseriekval. Två förluster senare kunde vi konstatera att det istället blev kval för att försöka behålla sin allsvenska status.

Nu är vi där. I helgen lirar VBK mot Team Enköping på neutrala banor i Nyköping.

Enköping blev tvåa i sin division ett-serie och vann första kvalomgången mot Nova efter imponerande spel.

– Det var det bästa som vi har presterat i år, säger Johan Brunsberg, en av tre före detta elitseriespelare i Enköpingslaget.

"Vimmerby är favoriter"

Han spelade tidigare i Crux i Enköping, som huserade i högsta serien på 1990-talet. Sedan lades klubben ner och blev senare Team Enköping. Och för första gången i klubbens historia väntar Allsvenskan bakom hörnet men ett hinder återstår: att besegra Vimmerby.

– Med tanke på att de kommer från Allsvenskan får Vimmerby gälla som favoriter. Vi har det mesta att vinna, säger Brunsberg.

Precis som den gångna helgen spelas kvalet på samma banprofil, men banorna i Nyköping anses tuffare än de som Enköping spelade på i Upplands Väsby förra veckan.

Se upp med "Yngan"

VBK-profilen Jonny Sandberg är laddad inför avgörandet:

– Det ska bli jättekul. Det är bara att gå ut och köra.

Precis som Johan Brunsberg i Enköping tror han på följande vinnarkoncept:

– Det gäller att hålla ihop det och få igång spärrspelet. Visst är det chansartat att spela sån här matcher, men vad fasen... klart att vi ska fixa det här.

Sandberg, som gjort comeback under säsongen, är nöjd med sin egen insats så här långt:

– Det har gått över förväntan. Jag trodde inte att det skulle gå så pass bra.

Med sin erfarenhet och sitt kunnande har han förstås en viktig roll mot Enköping.

Vet du något om Enköping?

– Jag har inte den blekaste... förutom att "Yngan" (Stefan Yngström, tidigare landslagsspelare), spelar för dem, säger Jonny Sandberg.

Det gäller att vinna två matcher för att säkra allsvenskt spel. Står det 1-1 i matcher, väntar en avgörande serie för att utse en segrare.

VBK har en elva-mannatrupp med följande spelare: Peter Svensson, Frida Sethsson, Jonny Sandberg, Peter Sandberg, Tobias Pettersson, Robin Rehn, Robin Stefansson, Daniel Stefansson, Johan Söderström, Anton Sandberg och Johan Waxegård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!