Vimmerby BK tillbaka på hemmabana

Vimmerby BK laddar för två hemmamatcher på lördag. Efter dubbla förluster förra veckan vill man nu revanschera sig. "Vi ska fortsätta på den inslagna vägen", säger VBK:s Tobias Asklöf.

Vimmerby BK har goda chanser att vinna, menar Tobias Asklöf.

Vimmerby BK har goda chanser att vinna, menar Tobias Asklöf.

Foto: Torbjörn Allvin

Bowling2019-11-29 14:00

Det blev två förluster för Vimmerby BK förra helgen. Först föll man mot Mariestad och sedan mot Nobel. Nu har man två hemmamatcher under lördagen där segerchanserna är goda. Man möter Team Baltzar på förmiddagen och BK Örnen på eftermiddagen.
– Det är definitivt två överkomliga motstånd och jag tycker att vi har otroligt bra chanser att vinna, säger VBK:s Tobias Asklöf.

Förra helgen gjorde man en mycket bra prestation mot framför allt Nobel, där VBK var nära att vinna. Mot Mariestad kom man inte riktigt upp i nivå men gjorde ändå match utav det inför den sista serien.
– Jag kan inte säga att vi gör dåliga matcher direkt, inte minst mot Nobel. Vi får ta med oss det positiva och att vi inte faller ihop. Nu ska vi fortsätta på den inslagna vägen men bara göra det lite bättre, säger Asklöf.
Vad vet ni om Baltzar och Örnen?
– Baltzar har börjat tufft och förlorade stort i Stockholm senast (två 17–3-förluster), så de har väl inte så mycket vind i ryggen. Örnen har startat skapligt, även om de tappade sina två bästa spelare inför säsongen. Det är stora avbräck för dem.

För VBK:s del så saknar man Robin Stefansson som stukat ett finger. Jonny och Peter Sandberg missar också matchen. In kommer däremot Peter "Pea" Torstensson. 

VBK ligger tolva i Mellanallsvenskan med sex inspelade poäng medan Baltzar och Örnen ligger sist respektive åtta. Baltzar har tagit två poäng och Örnen nio.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!