Vimmerby klart för Elitseriekval

Vimmerby BK är klart för kval mot Elitserien. Måstematchen mot Edsbowlarna slutade 15-5. Matchvinnare? Jodå, det blev den nyblivna JEM-mästaren Jesper Svensson. - Man ska inte klaga när man gör 1017 poäng, säger supertalangen som mäktade med hela 25 strajk i rad.

Bowling2013-04-08 07:19

För andra gången på tre säsonger kvalar VBK mot Elitserien. Nästa lördag inleds en lång och snårig väg mot landets högsta serie. Kvalet är utformat som ett cupspel och VBK: andraplats i serien innebär att laget går in i kvartsfinalerna. Nästa lördag möter VBK Örgryte IS, som kom tvåa i Sydallsvenskan Grupp A.
ÖIS skrapade ihop 29 poäng jämfört med VBK:s 28. Lagen möttes i slutet av september och då vann VBK med 12-8.
Lagets ankare Jesper Svensson tror på goda chanser att nå långt.
- Jag tycker att vi går in i kvalet som en outsider och det är en fördel. De andra lagen har respekt för oss och vi ska gå in och tuta och köra. Vi har visat att vi är bra när det gäller. Jag hoppas att vi ska ta oss något steg i alla fall, men vi kommer att få tufft motstånd, säger han.

Nervös inledning
VBK var tvungna att vinna seriespelets sista omgång hemma mot Edsbowlarna. Det började sådär. Flera hemmaspelare fick kämpa hårt för att få igång spelet. Så även Jesper Svensson.
- Det var lite skakigt i början. Matchen gällde så mycket och vi var lite nervösa. Men sedan flöt det på.
Minst sagt. Svensson avslutade första serien med sju raka strajkar - och det var ändå bara början. VBK vann första bordet med 3-2 tack vara sitt rejäla poängövertag (120 poäng skiljde totalt).
- Det var i underkant, men vi förlorade några jämna matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!