Vimmerby säkrade nytt allsvenskt kontrakt

Vimmerby BK tryckte gasen i botten hemma mot BK Tegnér och gjorde precis vad man behövde göra för att fixa nytt kontrakt i Allsvenskan. "Det är skönt", säger Tobias Asklöf efter segern med 15–5. Han meddelar samtidigt att han inte ska spela till hösten.

Glada miner i Vimmerby BK. Laget säkrade nytt kontrakt i den allsvenska bowlingen, efter hemmasegern mot Tegnér.

Glada miner i Vimmerby BK. Laget säkrade nytt kontrakt i den allsvenska bowlingen, efter hemmasegern mot Tegnér.

Foto: Haris Dreco

Bowling2022-04-09 12:55

4–1, 4–1 och 4–1. Så såg de tre första serierna ut i Vimmerby bowlinghall under lördagen. Vimmerby BK spelade riktigt bra och gav egentligen aldrig gästande BK Tegnér någon chans. 

3–2 i den sista serien innebar att VBK vann matchen med 15–5. Ett resultat som också innebär att de är ett allsvenskt lag även säsongen 2022/2023.

– Vi kom in väldigt bra från start och var väldigt fokuserade, säger Tobias Asklöf, som var bäst i VBK med sina 970 pinnar.

– Ja, det är inte varje dag man slår 970. Jag har spelat jättebra de tre sista matcherna.

Han och laget kan nu andas ut, när det allsvenska kontraktet är säkrat.

– Det är skönt. Egentligen var jag inte så orolig för dagens match, trots läget. Vi höll ihop det bra rakt igenom och gjorde inget konstigt, utan spelade bara vårt spel. Sen vet vi att vi är starka på vår hemmaprofil, säger Asklöf.

undefined
Tobias Asklöf hade en riktigt bra dag i Vimmerby BK.

Han kommer däremot inte att finnas med när laget återstartar i höst.

– Nej, jag har bestämt mig för att inte spela i höst. Jag vill ha mer tid med familjen och lite annat. Sen får vi se hur det blir efter hösten.

Poäng VBK: Tobias Asklöf 970, Frida Sethsson 917, Morgan Holmström 855, Robin Stefansson 847, Loke Söderström 826, Peter Svensson 751, Daniel Stefansson 720, Peter Sandberg 394 (2), Isac Wall 366 (2).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!