Vimmerbykille bakom Sveriges första bowlingtävling på världstouren

Sverige är en världsnation i bowling. Nu har vi också en tävling på världsnivå. Det kan Bowling-Sverige delvis tacka Vimmerbykillen Hampus Torstensson för. Han var en av de drivande bakom att Malmö i veckan som gick stod som värd för Lucky Larsen Masters - den första World Tour-tävlingen i landet någonsin. – Vi är så glada och nöjda. Vi har fått så mycket beröm, säger Hampus, som numera bor i Kungälv.

Vimmerbybördige Hampus Torstensson till höger i bild var initiativtagare och en av de drivande bakom Lucky Larsen Masters i Malmö, den första tävlingen någonsin ingående i Världstouren på svensk mark. Längst till vänster, Vimmerbykillen Jesper Svensson, som slutade sjua.

Vimmerbybördige Hampus Torstensson till höger i bild var initiativtagare och en av de drivande bakom Lucky Larsen Masters i Malmö, den första tävlingen någonsin ingående i Världstouren på svensk mark. Längst till vänster, Vimmerbykillen Jesper Svensson, som slutade sjua.

Foto:

Bowling2017-09-01 13:45

Det har gått några dagar sedan stortävlingen avgjordes, faktiskt den näst största i Europa genom tiderna, sett till antal starter och deltagare. Bara Ballmasters i Finland har varit större. 
– Tittar vi på prispengar är vi faktiskt störst i Europa, säger Hampus Torstensson. 

Den totala prissumman i tävlingen hamnade närmare en miljon kronor. 

Förberedelserna inför Lucky Larsen Masters har varit långa och många. 
– Vi bestämde oss definitivt för att köra när Jesper Svensson fick priset som årets nykomling i Sverige på Idrottsgalan. Det var startskottet. 

Valet av hall och ort föll på Baltiska Hallen i Malmö. 

457 spelare från 25 olika länder kom till start under de två veckor tävlingen pågick. 

Efter kvalspel var det så finaldags i helgen. Vimmerbybördige världsstjärnan Jesper Svensson var med - och gjorde det mycket bra. 
– Om tävlingen spelats mellan december-mars hade ”Jeppe” varit storfavorit, med den oljeprofilen. Nu i augusti hade han nästan en nackdel. Med tanke på det så gjorde han det otroligt bra,  menar Hampus Torstensson. 

Och Jesper Svensson var en av många som berömde tävlingen och arrangemanget. 
– Det har varit helt galet och det har öst beröm över oss. Jason Belmonte (slutsegraren) skickade till och med ett personligt tackbrev till oss efteråt, säger Hampus. 

Vad var det ni lyckades med?
– Att skapa en bowlingtävling där förutsättningarna har varit extremt rättvisa. Vi har också haft mycket bra stöd på vägen.

Intresset för den första tävlingen av den här digniteten på svensk mark, var också stort. 

– Vi sålde faktiskt slut på biljetterna fredag, lördag och söndag, när stjärnorna gick in i tävlingen på allvar.  

Blir det en fortsättning?
– Japp. Vår huvudsponsor gick ut direkt och sa att vi måste köra det här igen. Det kommer bli nästa år igen, i samma hall och under samma tidsperiod. 

Ser ni redan nu saker som ni vill förändra?
– Ja, en miljon saker..., men det är mest smådetaljer. Det finns alltid saker som kan förbättras, ändå att vi är helnöjda. 

Efter att ha i princip jobbat dygnet runt i ett antal dagar, kan man förmoda att Hampus Torstensson är ganska sliten, men nä. 

– Vi unga ska härdas. Är man entreprenör så är man. Just nu håller jag på att förbereda ett stort grillevent i Kungälv, Nordens största, där vi ska grilla 3000 kilo kött. 

Samtidigt är förberedelserna inför bowlingsäsongen igång på allvar. 28-årige Hampus driver sedan några år tillbaka Nordmanna Bowlinghall. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!