Svensson får vänta på nästa PBA-titel

Han vann kvalspelet i Tampa på ett övertygande sätt i säsongsstarten. När regionfinalen avgjordes så var Jesper Svensson nära att ta sig till den direkt avgörande tv-sända finalen i PBA Players Championship, men föll till slut.

Jesper Svensson fick ge sig i stegfinalen i PBA-tävlingen.

Jesper Svensson fick ge sig i stegfinalen i PBA-tävlingen.

Foto: Jonny Daagh.

Bowling2021-02-15 16:30

Efter ett tufft kval med 70 spelare stod det klart att Jesper Svensson var bäst av alla. 

"Jag hade tränat på bra under uppehållet, men det är ändå alltid jäkligt svårt att veta var man står i tävlingsform. Det var lite spänt i början, därför var jag kanske extra fokuserad och det var positivt så här i efterhand", sa Svensson till Sporten förra veckan. 

I stegfinalen mot Dick Allen spelade den toppseedade Vimmerbykillen återigen bra, men det räckte inte att ta sig vidare till den avgörande finalen, där fem spelare gör upp om förstapriset på 250 000 US-dollar.

Motståndaren Dick Allen var rejält i stöten. 

Efter en stark inledning av de båda spelarna med idel strajkar, så fick Svensson ett hål i den sjätte rutan. Det blev ödesdigert. 

– Det visade sig vara ett kostsamt misstag och något som kostade mig chansen att vinna. Sen kan man inte skylla allt på det, men slaget i sig tycker jag inte var dåligt, säger Jesper Svensson till Swebowl.se. 

Allen vann med 277 mot 255 och vann därmed den södra regionen. 

– Det är såklart surt att inte få spela den stora finalen men ingenting jag tänker skämmas över. Det var en bra prestation överlag och Allen spelade mycket bra i det avgörande läget, säger Jesper Svensson vidare till Swebowl.se. 

Om allt går som planerat väntar nu dryga två månader i USA, med flera stora tävlingar. Närmast Tournament of Champions 22 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!