Vimmerbylaget pallade för trycket – toppinsats gav nytt kontrakt

Vimmerby BK har säkrat sin plats i division ett. I den sista kvalmatchen mot Wåxnäs visade de klass och vann med klara siffror. "Det är en gedigen laginsats som gör det", sa en jublande glad Frida Sethsson.

VBK-laget som tog hem kvalet och räddade platsen i ettan.

VBK-laget som tog hem kvalet och räddade platsen i ettan.

Foto: Privat

Bowling2024-05-04 14:18

Den avgörande kvalmatchen spelades på neutral plan i Skara på lördagen. VBK fick momentum i den första rundan där lagen tog två banpoäng var, men kägelpoängen tog Vimmerbylaget hem med knappa 1641 mot 1638.

Det bäddade för en rejäl överkörning i andra rundan där VBK ökade på till 1799 och tog samtliga fem poäng. Till slut vann VBK med 15–5 och behövde därmed bara en poäng i det efterföljande returmötet.

– Vi är i förarsätet hela tiden och slår otroligt bra siffror i första matchen. Sedan är det alltid lite lurigt att ladda om inför andra.

Där upprepade sig historien. VBK vann första rundan med 3–2 och fortsatte med 5–0 i den andra. Efter den tredje rundan var saken klar. VBK föll visserligen med 3–2, men ledde totalt med 10–5 och hade säkrat poängen som krävdes för att klara sig kvar i ettan.

– Det var Peter Thorstensson som höll nerverna i styr och ordnade den avgörande poängen. Det var väldigt skönt att vi avgjorde där och slapp spela en serie till, sa Frida Sethsson som ville hylla två spelare lite extra.

undefined
Jonathan Widström var en av spelarna som visade vägen med höga poäng för VBK i kvalet.

– Daniel Stefansson och Jonathan Widström är säsongens kometer för oss. De har höjt sina snitt och spelat otroligt bra i kvalet. 

Bästa poängplockarna för VBK i första matchen: Isac Wall 915, Daniel Stefansson 913, Jonathan Widström 907 och Axton Sandberg 891.

Bästa poängplockarna för VBK i andra matchen: Peter Svensson 661, Axton Sandberg 655, Peter Sandberg 638, Jonathan Widström 635.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!