VM-guld till Jesper

Jesper Svensson, 19, har skördat stora framgångar under sin bowlingkarriär. I går kom den hittills största. I U21-VM i Hong Kong blev det guld i Masters för Vimmerbysonen. - Det kunde inte ha slutat bättre, säger en lycklig Jesper Svensson till vår tidning från Hong Kong.

VM-guld. Vimmerbysonen Jesper Svensson vann guld i U21-VM. Foto: Thord Lagerkrantz

VM-guld. Vimmerbysonen Jesper Svensson vann guld i U21-VM. Foto: Thord Lagerkrantz

Foto:

Bowling2014-08-15 22:02


På fredagsförmiddagen svensk tid blev det klart. Jesper Svensson fick kröna sin finfina insats i U21-VM i Hong Kong med ett guld. I Masters tog Vimmerbys bowlingkung revansch på amerikanen Wesley Low för semifinalförlusten i singel. Med siffrorna 237 mot 227 var han U21-världsmästare.
- Det känns helt fantastiskt. Det är svårt att sätta ord på det, berättar Jesper Svensson när vi ringer upp kort efter guldet.
Är det här det största du har vunnit?
- Ja, det måste jag nog säga. Det här väger tyngst av allt jag har vunnit.

Behövde strajka dubbelt
Jesper Svensson, som redan innan fredagen säkrat två bronsmedaljer i singel och All Event, hade ingen spikrak väg till guldet. I semifinalerna var det Sverige mot Sverige och USA mot USA. "Jeppe" ställdes mot Pontus Andersson. Ur svenskduellen gick han till slut segrande. I finalen väntade Wesley Low, banemannen från semifinalen i singel, som vann över amerikanen Kamron Doyle i sin semifinal. Det var jämnt så det förslog i finalen, som tv-sändes i Hong Kong. Jesper Svensson var tvungen att strajka dubbelt i den sista rutan för att vinna. Ivrigt påhejad av bland annat pappa Patrik "Paka" Svensson, som var på plats i Hong Kong, gick det vägen. "Jeppe" visade klass - och strajkade dubbelt, vilket var det som krävdes för en medalj av den ädlaste valören. Segersiffrorna 237 mot 227 räckte till ett VM-guld för Vimmerbysonen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!