William bäst i Europa – vann JEM-guld i Masters för andra året i rad

Jättetalangen William Svensson har gjort det igen. När Masters-klassen avgjordes i JEM i Helsingfors var han bäst av alla. Efter imponerade spel tog han hem guldet inför jublande svenska fans.

BÄST - IGEN. Unge William Svensson firar JEM-guldet i Helsingfors. För andra året i rad vann Västervikssonen guld i Masters. 
Foto: Svenska Bowlingförbundet

BÄST - IGEN. Unge William Svensson firar JEM-guldet i Helsingfors. För andra året i rad vann Västervikssonen guld i Masters. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Foto:

Bowling2017-04-17 10:00

Killen är bara 16 år, men redan historisk. 
Västerviksgrabben och BK Domino-spelaren William Svensson blev det  första junioren någonsin att vinna två Masters-titla i rad. 
– Det är häftigt, ofattbart. Jag visste att jag hade bra chans att gå långt men det är en tuff distans och det gäller att ha lite flyt för att vinna matcherna, som jag hade i semin, säger William Svensson, till Swebowl.  

I semin hade Svensson som sagt marginalerna på sin sida när slovenen Zika Zalar gjorde ett par misstag.
Den svenske tvåhandsspelaren kunde vända underläget och till slut vinna första serien med en trippel. 
I den avgörande serien övertygade William Svensson, då han slog nio strajk och därmed säkrade en plats i finalen. 

Även i finalen mot Oleksander Nechypaiev från Ukraina  hamnade Svensson i underläge. Då bytte han klot, till Uretan. Det visade sig göra susen. 
– Det fungerade bättre än förväntat, jag har provat Uretan tidigare under veckan men det har inte känts som första valet, säger William Svensson.

William slog 24 strajk på 28 slag och vann till slut komfortabelt. I de två sista serierna slog han 531. Han hade också starkt stöd på läktarna. Den svenska publiken skanderade ”EM-guld, EM-guld, EM-guld”. 
– Det är så jävla häftigt. Det är magiskt, det går inte att beskriva. Det är någonting som alla borde få uppleva, säger William Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!