William debuterade på Europatouren

Den stora bowlingtalangen William Svensson har gjort debut på seniorernas Europatour. Detta i Kegal Aalborg International i danska Ålborg, där det blev 73:e plats bland de 130 startande. – Jag hade hoppats på lite bättre än så, säger han aningen missnöjt.

William Svensson var inte helt nöjd med sin debut på Europatouren.

William Svensson var inte helt nöjd med sin debut på Europatouren.

Foto:

Bowling2016-06-01 09:36

Å andra sidan var konkurrensen ytterst tuff, med i stort sett hela Europa–eliten på plats. Så när William får tänka ett steg längre så säger han:

– Jag kan väl egentligen inte vara missnöjd eftersom det var första gången för på Europa–touren, och det var en lång radda landslagsspelare på plats.

William noterade 1198 poäng på sex serier, och det räckte alltså till en 73:e plats. Det krävdes 1276 poäng för att komma bland de 30 bästa som gick vidare.

Segrade gjorde Team Clans Peter Hellström.

Final i Les Lions

På lördag spelar William final i Les Lions Cup i Norrköping för och på söndag deltar han i DM–slutspelet i Växjö.

Och säsongen är inte över där för Domino–spelaren. Den allra sista tävlingen för William blir finalspelet i Junior Masters, den 18–19 juni i Göteborg.

William har haft en strålande säsong där de fyra medaljerna i Junior–EM (två guld och två brons) förstås är kronan på verket.

Får stipendium

För sina insatser i JEM, där han var bäst av samtliga på pojksidan, så kommer William Svensson att tilldelas ett stipendium på 3000 kronor vid Smålands Bowlingförbunds årsmöte på söndag.

– Jätteroligt att bli uppmärksammad. Pengarna kommer jag att lägga på resor och annat i min satsning på bowlingen, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!