William i makalös form

William Svensson är i kanonform för närvarande. Domino-spelaren har noterat inte mindre än tre 300-serier de senaste dagarna. – Det flyter på fint nu, och det är ju extra roligt med bowling när det går så här bra, säger han.

STORSLAG. William Svensson har noterat tre 300-serier inom loppet av bara några dagar.

STORSLAG. William Svensson har noterat tre 300-serier inom loppet av bara några dagar.

Foto:

Bowling2016-05-24 09:28

På lördagen spelade William i Norrköping Les Lion Cup. Han började tävlingen på bästa tänkbara sätt, med en 300 serie, och fullföljde till finfina 1835 poäng på åtta serier. Resultatet räckte för att gå vidare till finalen som spelas den 4 juni.

På söndagen spelade William Smålandstourens superfinal i Nässjö. Den 16-årige bowlingtalangen inledde med 1440 på sex serier. Därefter var det matchspel för de åtta bästa.

Inför sista matchen låg William på fjärde plats, men där slog han till med en 300-serie som förde upp honom till segern. På plats 2-5 placerade sig Team Clans elitspelare.

Och som om inte det vore nog så slog han till med en 300-serie även i kvalspelet till Elit-SM, där det totalt blev 1831 poäng på åtta serier.

Resultatet räckte till en tolfte plats (de nio bästa gick till final). Kvalspelet vanns av Jesper Svensson Team Pergamon (tidigare Vimmerby BK) med resultatet 1967.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!