Svensson Europamästare i dubbel

Jesper Svensson inkasserade ett EM-guld på söndagen. I par med James Blomgren tog han hem finalen efter en övertygade seger mot en duo från Finland. Svensson imponerade stort.

Jesper Svensson tog EM-guld i dubbel.

Jesper Svensson tog EM-guld i dubbel.

Foto: Svensk bowling

Bowling2022-06-05 21:34

James Blomgren och Vimmerbysonen Jesper Svensson är Europamästare i dubbel.
De besegrade Kimmo Lehtonen och Juho Rissanen från Finland i finalen med 512–382.

Jesper Svensson storspelade i finalen där han var nära en 300-hundring. Nu blev det 289 poäng. 

James Blomgren och Jesper Svensson har inte spelat så mycket dubbel tillsammans tidigare. Så här säger Blomgren till swebowl.se efter triumfen och EM-guldet: 
– Jesper spelar som en demon och då är det bara att hoppa på berg- och dalbanan och åka med. Att ha världens bästa vänsterhänta bowlare i laget är en ära. Vi kan hjälpas åt när vi båda är vänsterhänta och talar samma språk.

Jesper berättar vidare till swebowl.se att han inte känt sig helt hundra med tekniken det senaste men att det släppte nu:
– Jag hade en dialog med min käre far (Patrik Svensson) för att hitta små triggerpunkter att tänka på. Idag kom jag ut och kände mig helt komfortabel på banorna.
– Både fransmännen och finnarna fick en ganska taskig start samtidigt som vi gör det väldigt bra. Det blir en boost för oss och omvänt för dem. Vi steppar verkligen upp när det behövs som mest och spelar superbra båda två.

Mästerskapet som spelas i Helsingfors fortsätter kommande vecka med fler klasser och medaljchanser för Vimmerbysonen. Närmast står 3-manna på programmet. 

Det blev även svenskt guld i singelklassen som togs hem av Markus Jansson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!