Fury: "Jag har inget att bevisa för någon"

Boxningsstjärnan Tyson Fury ska försvara sin tungviktstitel på lördag. Sedan lägger han av. –Jag är en tvåfaldig obestridd mästare, 150 miljoner pund på banken, inget att bevisa för någon, säger Fury inför stormatchen mot brittiske rivalen Dillian Whyte.

Tyson Fury. Arkivbild.

Tyson Fury. Arkivbild.

Foto: Ian Walton/AP/TT

Boxning2022-04-22 17:36

Matchen avgörs inför 94 000 åskådare på Wembley i London, rekord för brittisk boxning, när Whyte utmanar Fury om WBC:s världsmästarbälte.

Samtidigt har Tyson Fury lovat att hemmamatchen, den första sedan 2018, blir hans sista innan han går i pension.

Fury har vunnit 31 av sina 33 proffsfajter och är dubbel världsmästare.

– Jag är en tvåfaldig obestridd mästare, 150 miljoner pund på banken, inget att bevisa för någon, sade Fury förra månaden när han lovade att bli "helt pensionerad efter matchen".

Men 33-åringen är ödmjuk när han pratar om sin motståndare.

– Han är en bra fighter. En bra, stark, solid man. Han har bra slag med bra kraft, han har slagit ut många män, sade Fury under en presskonferens på onsdagen och fortsatte:

– Han är definitivt en man som behöver mycket respekt och det är vad jag har gett honom genom mitt träningsläger. Jag har tränat lika hårt för Dillian (Whyte) som jag har för Deontay Wilder, Wladimir Klitschko eller någon annan.

Dillian Whyte föddes i Jamaica och flyttade sedan till Storbritannien med sin familj som tolvåring – nu tror han att han kan bli mannen som äntligen vinner över Fury.

– Det är det fantastiska med mig. Jag kommer hitta ett sätt att överleva, jag kommer hitta ett sätt att komma dit jag behöver. Jag tror fortfarande att vem som helst jag rör mot huvudet eller kroppen kan bli knockad, sade Whyte.

Fakta: Tyson Fury

Född: 12 augusti 1988 i Manchester, England (33 år).

Viktklass: Tungvikt

Längd: 2,06 centimeter.

Proffsdebut: Fury gjorde sin professionella debut 6 december 2008 i Nottingham, England. Han vann över ungraren Bela Gyongyosi och vann sina sex följande matcher.


Fakta: Dillian Whyte

Född: 11 april 1988 i Port Antonio, Portland, Jamaica (34 år).

Viktklass: Tungvikt

Längd: 1,93 centimeter.

Proffsdebut: Whyte gjorde sin professionella debut 13 maj 2011 och slogs mot Tayar Mehmed.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!