George Foreman stäms för sexuella övergrepp

Boxningslegendaren George Foreman stäms av två kvinnor för sexuella övergrepp som ska ha inträffat i mitten på 1970-talet.

George Foreman stäms för sexuella övergrepp. Arkivbild.

George Foreman stäms för sexuella övergrepp. Arkivbild.

Foto: Timothy D. Easley/AP/TT

Boxning2022-08-26 09:02

Tidigare tungviktsmästaren George Foreman har hamnat i blåsväder. 73-åringen stäms av två kvinnor som anklagar honom för sexuella övergrepp.

Den ena kvinnan hävdar att hon träffade Foreman för första gången när hon var åtta år gammal och att han våldtog henne flertal gånger, bland annat på ett hotell i San Francisco, när hon var mellan 13–16 år och Foreman var i 20-årsåldern.

Den andra kvinnan säger att hon var 15 år när Foremans övergrepp började. Hon berättar att hennes far var anställd av boxaren under tiden och att Foreman hotade sparka honom om kvinnan "inte var samarbetsvillig".

Nekar till anklagelserna

Kvinnorna söker en juryrättegång och menar att de fått utstå både fysiska och psykiska skador från den förre fajtern.

George Foreman nekar till anklagelserna.

"Under det senaste halvåret har två kvinnor försökt utpressa mig och min familj på miljontals av dollar. De anklagar mig falskeligen för att ha begått sexuella övergrepp mot dem för över 45 år sedan under 1970-talet. Jag nekar bestämt och kategoriskt till dessa anklagelser", säger han i ett uttalande.

Framgångsrik efter slutet

Foreman vann OS-guld 1968 och tungviktsbältet 1973 när han knockade Joe Frazier i den andra ronden. Han fick behålla bältet fram till förlusten mot Muhammad Ali i den berömda "Rumble in the Junge"-fajten i dåvarande Zaire året därpå.

1994 blev Foreman den äldsta boxaren någonsin att vinna en titel när han 45 år gammal tog tillbaka tungviktsbältet genom att besegra Michael Moorer på knockout.

Han lade av 1997 och de slutliga siffrorna skrevs till 76 segrar, varav 68 på knockout, och fem förluster.

George Foreman har efter karriären haft stor framgång i affärsvärlden, mycket tack vare sina berömda grillar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!