Snabbt och explosivt – nu slåss hon för medalj

Taggad och redo – efter flera års träning slåss OS-brottare Agnes Alexiusson för medalj i Tokyo. Receptet? –Jag är snabb och explosiv.

Agnes Alexiusson.

Agnes Alexiusson.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Boxning2021-07-27 08:15

Agnes Alexiusson, som tävlar i 60 kilos-klassen, har installerat sig i OS-byn och har precis som resten av svenska truppen brottats med värmeanpassning och tidsskillnad. Allt börjar allt rätta till sig, säger tjugofemåringen till TT.

– Jag ligger ganska bra i vikt också, säger hon och fortsätter:

– Det är det här jag tränat för i så många år. Men jag känner mig inte nöjd med att bara vara här, utan jag vill så mycket mer.

Svenskan är "mer än sugen på medalj". Lottningen är klar – i dag är det dags för en första omgång och möte med Taiwans Wu Shih Yi, en teknisk 23-åring som bland annat t og silver i asiatiska mästerskapen för två år sedan.

– Vi har inte mötts tidigare, hon är lite längre än mig men med teknisk distansboxning. Så jag tror det kan passa min stil.

TT: Vilken är din stil?

– Jag är snabb och explosiv och har bra fantasi och bra finter.

Damboxningen släpptes in som OS-gren 2012. OS-biljetten till Tokyo säkrade Agnes Alexiusson efter kvartsfinalseger över grekiskan Nikoleta Pita i kvalet i Paris i början av sommaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!