Supermatchen i fara – stjärnorna i pengabråk

Den hajpade titelmatchen mellan Tyson Fury och Oleksandr Usyk i London i april är i fara. Tungviktsboxarna är inte överens om villkoren för returmatchen.

Tyson Furys titelfajt mot ukrainaren Oleksandr Usyk är i fara. Arkivbild.

Tyson Furys titelfajt mot ukrainaren Oleksandr Usyk är i fara. Arkivbild.

Foto: Ian Walton AP/TT.

Boxning2023-03-22 15:54

Usyks manager Alex Krassyuk sade under onsdagen att matchen, planerad till den 29 april på Wembley i London, är i fara. Stallet har avbrutit förhandlingarna med Fury då de anser att britten ställer orimliga ekonomiska krav för en eventuell returmatch senare i år.

När det gäller titelfajten den 29 april har Oleksandr Usyk tidigare sagt att han hade accepterat ett erbjudande från Fury om att få 30 procent av potten för att ställa upp. Fury skulle i så fall få övriga 70 procent.

WBA-ordföranden Gilberto Mendoza säger att parterna måste komma överens senast den 1 april för att matchen ska bli av. Annars tilldöms Tyson Fury segern.

– Det kändes som att när Usyk accepterade 70–30-lösningen så började Fury känna att han kan leka hur som helst. Det är inte rätt, säger Oleksandr Usyks manager Alex Krassyuk till den engelska radiostationen Talksport.

Fury har världsmästarbältet i WBC medan Usyk har de tre övriga av de stora boxningsorganisationerna: WBA, WBO och IBF. Vinnaren kommer inneha samtliga fyra världsmästarbälten. Det har inte hänt sedan år 2000 då britten Lennox Lewis hade det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om