Usyk försvarade sina tungviktsbälten

Boxaren Oleksandr Usyk, Ukraina, försvarade sina fyra tungviktsbälten i en match mot britten Anthony Joshua natten mot söndag.

Ukrainas Oleksandr Usyk försvarade sina tungviktstitlar.

Ukrainas Oleksandr Usyk försvarade sina tungviktstitlar.

Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Boxning2022-08-21 03:28

Usyk drog den ukrainska flaggan över huvudet när hans namn ropades ut som vinnare efter tungviktsmötet.

– Jag tillägnar den här segern mitt land, min familj, mitt team, till alla militärer som försvarar vårt land. Tack så mycket, sade han från ringen.

Ukrainaren Oleksandr Usyk gick upp i ringen i King Abdullah Sports City i Jidda i Saudiarabien med hela det krigshärjade landet i ryggen. För bara ett halvår sedan deltog han själv i försvaret av sitt hemland innan han lämnade armélivet för att återuppta träningen.

Inför mötet, i sitt dagliga tal på lördagskvällen, sade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj:

– Vi kämpar för hela vårt folk. Och vi hejar på dem som representerar Ukraina i dag – speciellt för Usyk, vår kille!

Och Usyk levererade.

Britten Joshua, som utklassades av Usyk då de möttes i London i september i fjol, lyckades visserligen bättre den här gången. Efter tolv ronder dömde två av domarna Usyk som segrare, 115–113 respektive 116–112, medan den tredje gav vinsten till Joshua, 115–113.

Den 35-årige ukrainaren behåller därmed sina världsmästarbälten hos organisationerna WBA, WBO, IBF och IBO. Nu är det bara WBC-bältet som saknas för Usyk som är obesegrad som proffs med 20 segrar.

Och efter matchen uppmanade han WBC-tungviktsmästaren Tyson Fury, som nyligen meddelade sin pensionering, att komma tillbaka till sporten för att möta honom.

– Jag är säker på att Tyson Fury vill slåss mot mig. Om jag inte slåss mot Tyson Fury så slåss jag inte alls, sade Usyk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!