Bortamötet mot nykomlingen är inte en match Olsson minns med någon större glädje. GGoIF fick en spelare utvisad, det blev däng – och det var på många sätt en bökig tillställning.

– Jag tycker att Bäckseda uppträdde osportsligt. Deras tränare bad mig om ursäkt efteråt. Den matchen fungerar som bra tändvätska för oss nu.

Gullringen kommer med starkt självförtroende. Laget har två raka höstvinster (Hvetlanda GIF och Myresjö/Vetlanda). Vårepilogen mot Höreda (3–0) inräknat är segersviten uppe i tre raka.

Gullringen har också klättrat i tabellen, från en nionde plats till en fjärde. Upp till Aneby på kvalplatsen är det fortfarande en rejäl bit, rättare sagt nio pinnar.

– Vi tittar inte så långt, utan fortsätter att ta en match i taget. Men givetvis ska vi göra allt i vår makt att försöka vinna varje match.

Något speciellt du är nöjd med senaste tiden?

– Att mittfältarna Erik Lindblad och Jesper Wärnehalls har ett sånt bra samarbete med backlinjen och även med våra offensiva spelare.

Daniel Olsson visste inte inför torsdagsträningen exakt vilken trupp han ställer på benen hemma mot Bäckseda, som skuggar en poäng bakom på femte plats i tabellen.

– Vi hade många borta mot Myresjö, bland annat då Rasmus Bexell och Jonatan Carlson. Jag hoppas att båda kan vara med mot Bäckseda.

Albin Gustafsson lär vara med, då han är tillbaka efter avstängning.

– Valmöjligheterna kommer att vara större i den här matchen och vi har bra go i truppen.