Det var ett minst sagt stukat VH-lag som åkte till Skåne för att möta topplaget Kristianstad. Sex ordinarie spelare saknades. Utöver den skadade trion Jakob Karlsson, Oskar Carlsson och Anton Carlsson var tre backar sjuka: Jacob Isaksson, Pontus Näsén och Ludvig Jardeskog. Det gjorde att tränaren Phil Horsky fick ringa in juniorbackarna Hugo Petersson och Hugo Samuelsson. Dessutom fick Oliver Kempainen kliva ner och spela back.

Till en början märktes det att Vimmerby saknade flera tongivande spelare. Kristianstad tryckte på och kunde gå fram till 2–0 efter tolv minuters spel. Så långt hade VH inget ordnat anfallsspel. Då – från egentligen ingenstans – reducerade Sebastian Åkesson till 2–1 efter 12:51. Det blev startskottet på några starka VH-minuter. Nyförvärvet Saku Salminen, som hade en assistpoäng till Åkessons reduceringsmål, satte 2–2 efter 13:44. Det var ett klassmål. Finländaren fintade bort en hemmaspelare och skickade upp pucken i nättaket med ett rappt handledsskott.

I den andra perioden tog Kristianstad tillbaka kommandot. De vann skotten med 16–6 och vaskade fram fyra–fem riktigt kvalificerade målchanser. Men det blev inget mål, därmed var det helt jämnt inför avslutningen.

Kristianstad gjorde 3–2 efter 52:24. Skulle VH orka resa sig igen? Jodå. Efter 56:17 fick Hampus Harlestam på ett mäktigt slagskott som gick förbi Joel Gistedt i hemmamålet, trots att han hade fri sikt. I den efterföljande förlängningen hade båda lagen chanser att avgöra. Till slut var det VH som fick jubla. Måns Carlsson kom fri från hela planen och satte läckert 4–3.

Tack vare segern är Vimmerby ny tabelltrea i Allettan, med bara tre omgångar kvar.