Brassevärvningarna kan spela i City

FC Linköping City fortsätter jakten på en kvalplats till Superettan. På söndagen tar man emot Sandviken.

10 augusti 2019 12:00

LÄS MER: City måste peta utländska spelare

LÄS MER: "Jag räknar med honom på söndag"

LÄS MER: Första reaktionen efter tränarbytet

Tabellfyran FC Linköping City tar emot femman Sandviken hemma på Linköping Arena. Båda lagen har 29 poäng inför matchen, åtta poäng upp till tvåan Umeå på kvalplats. City föll i det första mötet mot Sandviken (0-1) men:

– Det skiljer inget i poäng men det ska skilja i kvalitet. Varje match är en final för oss nu, det är vi överens om, både spelare och ledare, sa tränaren Khalid Neshati till Corren.

Laget kommer från en, enligt Neshati, "bra träningsvecka" och stämningen är "bättre än någonsin" i truppen, där skadeläget är under kontroll:

– Det är några småskavanker men inget som hotar startelvan, sa Neshati. Lawson Sabah är avstängd. Vem som tar hans plats vill Neshati inte uppge.

Klart är dock att brassevärvningarna Douglas Abner, Leonardo Augusto Cunha De Lima och Joao Pedro De Jesus är tillgängliga och i Cunha finns något laget saknat:

– Det är en bra spelare. För en gångs skull har vi en riktigt högerback. Nu har vi en renodlad sådan som är väldigt bra offensivt. Vi förväntar oss ganska mycket av honom.

Jakten på toppen går således vidare:

– Vi går in för att vinna alla matcher och på söndag är nästa, avslutade Neshati.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sixten Funqvist