Inget VM för Sverige – efter koranbränningar

Svenska brottningsförbundet stoppar sin U20-trupp från att delta i det kommande världsmästerskapet i Jordanien. Av säkerhetsskäl efter de upprepade koranbränningarna. –Jag känner mig lite tom, säger brottaren Alexander Johansson till Kungsbacka-Posten enligt GP.

Sverige åker inte till U20-VM i brottning. Arkivbild.

Sverige åker inte till U20-VM i brottning. Arkivbild.

Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

Brottning2023-07-26 14:05

I förra veckan beslutade Internationella brottningsförbundet (UWW) att flytta U20-VM från Warszawa i Polen till Amman i Jordanien.

Bakgrunden till beslutet är att UWW valt att tillåta brottare från Ryssland och Belarus att tävla under neutral flagg, ett beslut som Polen inte ställde sig bakom.

– Polen vägrade att ge visum till brottare från Ryssland och Belarus. Så då flyttades VM till Amman i Jordanien i stället, berättar Alexander Johansson.

I måndags beslutade det svenska brottningsförbundet att man stoppar samtliga svenskar från att åka till U20-VM.

Den senaste tidens uppmärksammade koranbränningar gör att man bedömer säkerhetsläget i Jordanien, ett land med muslimsk majoritet, som instabilt och osäkert för svenskar.

– Jag känner mig lite tom. Tävlingarna i Jordanien blir ju av, men vi kan inte åka. Det här är dessutom sista året jag kan tävla i U20, säger Johansson.

I stället för U20-VM kommer den uttagna landslagstruppen att åka till Rumänien och delta i en tävling där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om