LÄS MER: "Klimatet är mycket tuffare nu"

Jag tycker att det är bedrövligt att se hur han förföljer Gustavsson utmed hela sidlinjen, gapar och skriker och på så sätt uppviglar hela arenan.

Men det är ännu mer beklämmande att ingen från Hammarby reagerar. Ingen ledare, ingen medspelare, inte någon försöker hindra Rodic från att utföra den här handlingen.

Artikelbild

| 227 matcher som allsvensk domare har Tobias Wärn gjort.

Alla bara tittar på och hejar på.

Efteråt har jag heller inte kunnat läsa nånstans att Hammarby tagit avstånd från det deras spelare gjort. Inte nån.

Den som tydligast markerat att detta inte varit okej är medieprofilen Robert Laul vid Sportbladet som skriver att "assisterande domaren förtjänar en staty".

Men från Hammarby har det varit totalt tyst. Knäpptyst.

Det är alldeles för dåligt.

Jag läser på Fotbollskanalen att klubben haft ett möte med spelaren, men att ingen vill berätta vad som sagts.

Pinsamt.

Däremot har Vladimir Rodic uttalat sig och sagt att "Jag fick det jag förtjänade, en varning. Jag tycker att det var rätt nivå".

Herregud!

Snacka om att utbildningen av spelaren totalt har misslyckats. Snacka om att hans moderklubb, vilken den nu är, inte gått igenom de elementära sakerna när det handlar om respekt för motståndare och domare och att han borde sättas i skolbänken snarare än på avbytarbänken.

Det hade varit oerhört befriande för alla att få höra Hammarbys inställning, hur de ser på hur representanter för deras förening ska agera, på och utanför planen.

Samtidigt har fotbollen och förbundet med den här händelsen fått en perfekt möjlighet att verkligen markera vad som är okej och inte.

Utan domare inga matcher, så enkelt är det. Nu skulle jag verkligen vilja se en lång avstängning på spelaren och ett kännbart bötesstraff till föreningen för att de inte håller sin spelare i schack.

Men jag är rädd för att det inte blir så. Det blir nog ett fegt beslut och så missar förbundet straffsparken man fått.

Jag hoppas jag har fel.

Överhuvudtaget har fotbollen, anser jag, stora problem med spelares gester, spelares ständiga iver att förstärka situationer, att medvetet maska, att medvetet försöka lura till sig fördelar, att ligga kvar och åma sig efter närkamper, ja jag kan hålla på ett tag till.

Det är dags att alla inom sporten tar tag i det på riktigt.

Annars är jag rädd för att vi snart får se fler händelser som den med Rodic/Gustavsson. Eller ännu värre.