SE OCKSÅ: TV: Kolla in hela seriefinalen i repris

SE OCKSÅ: "Betyder enormt mycket för tabellen"

Fest blev det, men det roligaste för hemmaklubben den här eftermiddagen var de hundratals nallar som regnade ner från läktarna eter första målet.

Artikelbild

När man vet hur svårt det kan vara för barn att släppa sina kära gosedjur, tro mig jag vet, så är det inte utan att man får en klump i bröstet när man tänker på att barnen nu gått med på att kasta iväg sin nalle, groda eller noshörning, för att det ska kunna glädja andra barn.

Så långt bra. Men fortsättningen blev Rimforsas kväll, kompisgänget som i första hand spelar för att det är kul och som enligt tidigare SSL-spelaren Marcus Karlsson inte ens diskuterat om man vill gå upp en nivå i serien.

"Oklart", sa han på min fråga.

För Solfjäderstaden är situationen en helt annan. Målet är solklart, serieseger är det enda som gäller.

Att spela på distriktsnivå är för en av länets största innebandyföreningar inte tillräckligt bra.

Därför var söndagens förlust dubbelt tung, för nu har Rimforsa ryckt i toppen och jag har faktiskt svårt att se att något annat lag kan hota den här duellen.

Skulle Solfjädern misslyckas med sin målsättning finns det en stor risk att herrlaget går samma väg som damerna, efter att de med en hårsmån missade att få chansen att kvala till allsvenskan för några år sen.

Laget splittrades totalt och nu finns bara spillror kvar. Samarbetsklubben Berg från Ljungsbro fick rädda damlaget från att läggas ner och underifrån finns ett sett till antal spelare väldigt tunt juniorlag.

Artikelbild

Missar herrlaget kan följden bli densamma. För många spelare är för bra för division 2, det har de visat den här säsongen. Synd bara att Rimforsa ställt sig i vägen.