Corona stoppar inte seriespelet i padel

De flesta sporterna har pausat, ställt in eller skjutit upp sina tävlingssäsonger. Men padelsäsongen är i full gång, åtminstone i Vimmerby. "Det är tredje säsongen vi kör nu", säger Mathias Westerling.

Mathias Westerling är med och spelar i herrarnas division ett.

Mathias Westerling är med och spelar i herrarnas division ett.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2020-04-09 19:00

I padelhallen i Vimmerby har det lokala seriespelet dragit igång inomhus och spelas som vanligt trots pandemin som pågår på utsidan.
– Vi följer alla rekommendationer som finns och uppmanar alla som spelar att tvätta händerna och stanna hemma ifall de känner sig sjuka, säger Mathias Westerling, som tillsammans med Niclas Samuelsson äger padelhallen i Vimmerby.
 

Westerling menar att det finns en oro för att man kan behöva lägga ner seriespelet i vår.
– Ja, kommer det nya rekommendationer så måste vi följa dem. Det finns en oro för att det blir en "lockdown" och då går det inte att spela, säger han.

Mathias Westerling själv spelar i den högsta av fyra herrdivisioner med just kollegan Niclas Samuelsson. I den divisionen – division ett – har man totalt åtta lag, där en del lokala profiler finns med.
– Anton Palmér och Jonatan Stridh leder den divisionen. Där finns annars till exempel Jonatan Green och Jonas Hämäläinen i ett lag, Johan "JC" Carlsson och Oskar Nilsson i ett annat, säger Westerling.

Totalt har man 33 lag i herrserien, sex lag i damserien och nio lag i mixserien. Det lokala intresset för sporten är med andra ord mycket stort. 
– Det är tredje säsongen vi kör nu, förklarar Westerling.

Till hösten är det tänkt att man ska förändra upplägget en aning.
– Vi kommer bara att ha sex lag i varje division istället och göra om ettan till Elitserien, bland annat.

Seriespelet i padel är i full gång i Vimmerby.
Seriespelet i padel är i full gång i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!