Hans känsla är egentligen tudelad.

– Om någon hade sagt innan att jag skulle bli tvåa, så hade jag varit nöjd. Men så här i efterhand är jag missnöjd, säger han nyss hemkommen från Årsunda i Gävletrakten.

Här förklarar han varför:

– Det kändes så himla bra, trots att jag bara hade tränat ett fåtal gånger den senaste månaden med tanke på nyckelbensbrottet. Jag hade en jäkla bra känsla i kroppen.

Något han visade direkt, i det första heatet. Ett heat som han vann knappt före jagande Vsevolod Brylyakow. Det ramlade därmed in 25 nya sköna poäng på hans redan välfyllda SM-konto i MX1-klassen.

Bengtsson var på väg mot seger även i det andra heatet. Då hände något.

– Jag ledde heatet och skulle köra om en varvad förare som hade blåflagg. Han körde i idealspåret, vilket gjorde att jag fick ta ett annat spår som jag inte tagit innan. Det blev ett hopp och jag landade i ett hål och kraschade.

"Fillibangen" som han kallas, tog sig upp, hade ont, fullföljde heatet och blev fyra.

– Tråkigt med kraschen. Jag vet inte om jag hade vunnit heatet, men det kändes väldigt bra och jag hade skaffat mig en lucka precis innan det hände.

Den redan ömma axeln efter nyckelbensbrottet, blev ännu ömmare. Han trotsade smärtan och körde även helgens sista heat, det tredje. Och blev trea.

Hur mår du nu?

– Det gör ganska så ont och jag skrapade upp ena skinkan när jag körde omkull.

Med två deltävlingar kvar, så är den mångfaldige SM-vinnaren i fortsatt topp i SM-tabellen. Nu får han några veckor på sig att kurera axeln och förbereda sig för nästa SM-tävling.

Belgaren och det största hotet i sammandraget, Kevin Strijbos, knappade in sju poäng på Bengtsson. Däremot utökade han mot trean Anton Gole.