Andra svenska förlusten i curling-VM

Sveriges jakt på en direktplats till semifinal i curling-VM fick sig en törn på onsdagen. Efter att ha radat upp segrar blev hemmanationen Kanada för tuff, och 8–10-förlusten var lag Anna Hasselsborgs blott andra hittills i turneringen.

Sveriges skipper Anna Hasselborg under en tidigare match i curling-VM.

Sveriges skipper Anna Hasselborg under en tidigare match i curling-VM.

Foto: Michael Burns/AP/TT

Curling2022-03-23 20:14

Kanada gick upp i en 5–0-ledning redan efter tre omgångar, och när de utökade till 8–2 i den femte såg matchen avgjord ut. Sverige bet dock tillbaka och vid ställningen 6–9 spelade sig svenskorna fram till ett läge för att ta en trepoängare i näst sista omgången. Men Sverige fick nöja sig med två, och i den sista omgången kunde Kanada, med sista sten, sedan säkra segern med 10–8.

Endast ettan och tvåan i gruppspelet går direkt till semifinal, och det är en hård fajt om platserna. Schweiz har greppet om den ena efter att ha vunnit samtliga sju matcher hittills.

En nyckelmatch väntar härnäst för Sverige, när Sydkorea, som åkte på sin första förlust på onsdagen, står för motståndet i nästa match under natten till torsdagen. Sverige har också kvar att möta Tyskland, USA och Norge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!