Edin tillbaka – svensklaget förlorade finalen

Med skippern Niklas Edin tillbaka efter tre månaders skadefrånvaro gick det svenska curlinglaget till final i grand slam-turneringen i Kanada. Där blev det förlust mot kanadensiska Lag Bottcher.

Niklas Edin. Arkivbild.

Niklas Edin. Arkivbild.

Foto: John Locher/AP/TT

Curling2023-01-15 21:36

Edin skadade menisken under en turnering i oktober och tvingades till en knäoperation. Först nu är han tillbaka på curlingisen i tävlingssammanhang.

Och visade formbesked direkt. I semifinalen i Camrose, mot Lag Brad Gushue, hade Edin en statistik på 91 procent.

"Mentalt är det riktigt, riktigt skönt att jag kände att jag kunde spela den här tävlingen. Jag trodde aldrig att jag skulle vara tillbaka nära 100 procent. Det kändes som att jag skulle försöka och annars skulle laget spela på med tre spelare. Så det här är en enorm bonus att jag kan spela nära det jag gör normalt", säger Edin till tävlingens webbplats.

I finalen mot Brendan Bottchers lag gick det dock inte lika bra för Edin som var 82-procentig. Lag Bottcher gick till 4–2-ledning efter halva matchen och vann till slut med 5–3.

Under skadefrånvaron missade Edin EM i Östersund i november. Med Oskar Eriksson som skipper, och reserven Daniel Magnusson som ordinarie, fick de regerande OS-guldmedaljörerna nöja sig med en fjärdeplats.

Nästa stora mästerskap är VM i april. Lag Niklas Edin har tagit fyra raka VM-guld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!