Hasselborgs revansch – utklassade USA: "Njuter"

Lag Hasselborg kom tillbaka efter den tunga förlusten mot Kina och vann nyckelmatchen mot USA i jakten på en semifinalplats i curlingturneringen. –I dag spelade vi verkligen som oss själva. Vi njuter där ute och vi lirar ut på ett helt annat sätt, säger Anna Hasselborg till TT efter matchen.

Anna Hasselborg ledde sitt lag till seger mot USA. Arkivbild.

Anna Hasselborg ledde sitt lag till seger mot USA. Arkivbild.

Foto: Nariman El-Mofty/AP/TT

Curling2022-02-13 09:35

Efter den mindre lyckade insatsen mot Kina på lördagen tog Sverige revansch och vann med hela 10–4. Amerikanskorna gav upp med en omgång kvar sedan Sverige stulit tre poäng efter två grova missar från USA:s skipper Tabitha Peterson.

Lag Hasselborg inledde bra och tog två poäng i den andra omgången. Sedan USA omedelbart kvitterat följdes lagen åt till den sjätte omgången då svenskorna kunde stjäla två poäng och ta initiativet.

När svenskorna ryckte ännu en gång, till 7–4 efter åtta omgångar, blev uppförsbacken för svår för amerikanskorna.

Lag Hasselborg har nu tre segrar och två förluster. Alla de tio lagen möter varandra en gång under grundserien och de fyra främsta efter de nio omgångarna gör upp om medaljerna i Peking.

Fortfarande finns chans till semifinal – flera omgångar kvarstår, understryker Anna Hasselborg.

– Vi hade nog ingen tanke om att vi skulle gå in i den här tävlingen obesegrade. Världens bästa lag är här, det är ett otroligt jämnt startfält. Det handlar bara om att ta en match i taget och det är väldigt långt kvar i turneringen.

Sverige ligger på delad tredje plats i tabellen. I nästa match väntar obesegrade Schweiz som toppar tabellen med fem vinster efter fem spelade matcher. Schweiz vann VM i fjol och tillhör favoriterna till OS-guldet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!