Kuppen: Värvar Skottlands guldtränare

Lag Hasselborg gör en satsning mot OS i Milano 2026. Ny tränare blir Kristian Lindström – som närmast ledde Skottland till OS-guld i Peking.

Lag Hasselborg får en ny tränare i Kristian Lindström. Arkivbild.

Lag Hasselborg får en ny tränare i Kristian Lindström. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Curling2022-08-24 11:25

Anna Hasselborgs lag är ett av de mest meriterade curlinglagen i sportens historia. Med VM-silver, EM- och OS-guld på meritlistan har de vunnit nästan allt som går att vinna.

Men än är man inte färdiga. Laget satsar vidare mot OS i Milano om fyra år och gör så med en ny tränare. Kanadensaren Wayne Middaugh ersätts av svenske Kristian Lindström.

Lindström kommer närmast från ett tränaruppdrag i Skottland med vilka han vann OS-guld i Peking tidigare i år.

Lag Hasselborg, som består av Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Johanna Heldin, är nöjda med förändringen.

"Vi är taggade på att få hem Kristian till Sverige. Det känns som en fantastisk möjlighet för oss att få arbeta med en tränare på hemmaplan i Sverige. Kristian har samlat på sig mängder av erfarenhet och stor framgång under sina år som ledare för Skottland. Vi vet att han kommer att bidra mycket för att förbereda oss inför säsongens stora tävlingar", säger Anna Hasselborg i ett pressmeddelande.

Som aktiv har Kristian Lindström varit med och vunnit både EM och VM under lag Edin på herrsidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!