Lag Edin besegrade hemmanationen Norge i EM

Lag Niklas Edin stormar mot slutspel i curling-EM i Lillehammer. Svenskarna tog sin fjärde seger i mästerskapet när hemmanationen Norge besegrades med 6–4.

Niklas Edin förde sitt lag till ännu en seger i curling-EM. Arkivbild.

Niklas Edin förde sitt lag till ännu en seger i curling-EM. Arkivbild.

Foto: Geir Olsen/ NTB/TT

Curling2021-11-22 11:18

Sverige har vunnit fyra av fem matcher och ligger tvåa bakom Skottland, som ännu är obesegrat, i EM-tabellen.

Segern mot Schweiz (7–2) på måndagseftermiddagen följdes upp med en triumf mot den nordiska grannen Norge några timmar senare.

Inledningsvis var det en poängsnål tillställning, men Sverige kopplade greppet om matchen med en trepoängare i sjätte omgången. Den gav Niklas Edin & Co en tacksam 4–1-ledning som laget inte sjabblade bort.

Tidigare på måndagen tog lag Anna Hasselborg sin andra raka seger i curling-EM när de besegrade medaljkonkurrenten Schweiz med 8–3. Segern säkrades med en stulen poäng i den åttonde omgången.

De regerande Europamästarna i lag Hasselborg verkar ha fått upp farten efter en svajig start. De inledde mästerskapet med två förluster på de tre inledande matcherna, men på måndagen blev det vinst både mot Italien (5–3) och Schweiz.

– Det var viktigt för oss vinna mot ett av de lagen som vi framför allt slåss mot och vi kände att vi behövde höja oss lite efter gårdagen, säger Agnes Knochenhauer till Dagens Nyheter.

De står på tre segrar och två förluster i grundomgången så här långt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!