Lag Edin föll mot Norge i curling-VM

Det var en jämn match mellan svenska lag Edin och norska lag Walstad i curling-VM i Calgary, Kanada. Men efter missar av båda lagen segrade till slut Norge med 9–8. –Det känns riktigt skönt. Men om jag ska vara riktigt ärlig så gjorde de flera misstag som vi inte är van att se från dem, säger Norges lagkapten Steffen Walstad.

Niklas Edin.

Niklas Edin.

Foto: Jeff McIntosh AP/TT

Curling2021-04-04 21:21

Norrmännen är obesegrade i VM så här långt, medan guldfavoriterna i lag Niklas Edin har haft ett lite svajigare VM med två vinster och två förluster.

I vad Walstad i webbsändningen beskriver som en rörig match slarvades poäng bort av båda lagen.

Inför den tionde omgången, då Norge hade sista sten, ledde Sverige med 8–6. Men i stället för att säkra vinsten misslyckades svenskarna med sin sista sten och öppnade boet för Norge som enkelt kunde plocka tre poäng.

Tidigare under påskdagen vann svenskarna med 8–7 mot det ryska förbundets lag, efter att skiljeomgång krävts i den tredje matchen på raken för svensk del.

Sverige hade ledningen inför den sista stenen i den tionde omgången. Men då steppade det ryska laget upp och tvingade fram en skiljeomgång genom att kvittera till 7–7. Där drog Sverige det längsta strået och vann till sist med 8–7.

Härnäst möter lag Niklas Edin skotska lag Bruce Mouat klockan 17 på måndagen.

Herrarnas curling-VM i Calgary pågår 2–11 april. Världsmästerskapet är det första på två år sedan VM i närliggande Lethbridge 2019 då Sveriges lag Niklas Edin besegrade Kanadas lag Kevin Koe i finalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om