Lag Hasselborg tvingas till VM-kvart mot Italien

Sveriges lag Anna Hasselborg förlorade avslutningen i grundomgången mot borträknade Danmark med 4–9 och missade en direktplats till semifinalerna i hemma-VM i curling i Sandviken. I stället blir det en kvartsfinal mot Italien på lördagsförmiddagen.

Anna Hasselborg och hennes lag förlorade mot Danmark och får sikta in sig på kvartsfinal mot Italien i hemma-VM i curling.

Anna Hasselborg och hennes lag förlorade mot Danmark och får sikta in sig på kvartsfinal mot Italien i hemma-VM i curling.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Curling2023-03-24 17:18

De svenska curlingdamerna har blandat och gett hittills under curling-VM i Sandviken, ett par mil väster om Gävle. Fredagens två avslutande matcher i grundomgången mot Italien (3–7) och Danmark (4–9) slutade i förluster och Sverige – med skippern Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och reserven Johanna Heldin – tvingas spela kvartsfinal i ett nytt möte med Italien på lördagsförmiddagen i jakten på en VM-medalj på hemmaplan.

"Bara radera förlorarkänslan"

– Vi får bara försöka radera ut den känslan, förlorarkänslan, och ändå ta med att vi faktiskt gör två bra matcher i dag ändå. Vi är väldigt nära där vi vill vara. Vi får bara hålla energin uppe och ta med oss det bra spelet, säger Sofia Mabergs till SVT.

Förlusten mot Danmark var oväntad eftersom lag Madeleine Dupont inte hade något att spela för som ett av de bottenplacerade lagen i grundspelstabellen utan slutspelschans.

Aldrig tagit VM-guld

Schweiz och Norge slutade etta och tvåa i sammandraget efter tolv matcher och kvalificerade sig till semifinal. Sverige, Kanada, Italien och Japan – som alla avslutade grundomgången med sju segrar och fem förluster vardera – får nu spela kvartsfinal i jakt på medaljer. Sverige möter Italien och Kanada Japan.

Förlorar Sverige kvartsfinalen är lag Hasselborg, som tagit OS-guld men inte VM-guld utan som bäst VM-silver, utslaget ur hemmamästerskapet. Blir det seger väntar semifinal senare under lördagen.

Kvartsfinalerna inleds klockan 10 och semifinalerna klockan 16.

Fakta: Så fortsätter curling-VM i Sandviken

Lördag: kvartsfinaler (10.00), semifinaler (16.00).

Söndag: bronsmatch (10.00), final (15.00).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!