Ny VM-seger – Sverige nära semifinal

Lag Anna Hasselborg tog dagens andra seger i curling-VM i Kanada genom att följa upp segern mot Italien genom att slå Japan i natt. Sverige vann med 8–4 och har nu häng på en av två direktplatser till semifinalen.

Sverige tog två viktiga segrar genom att följa upp vinsten mot Italien med att slå Japan samma dag.

Sverige tog två viktiga segrar genom att följa upp vinsten mot Italien med att slå Japan samma dag.

Foto: James Doyle AP/TT

Curling2022-03-23 08:18

Sverige spelade dubbla matcher under gårdagens grundserieomgång i curling-VM. Turneringen, som spelas i British Columbia i Kanada, gick in på sin fjärde speldag och lag Anna Hasselborg inledde dagen med att besegra Italien med 6–2.

Tuffare motstånd väntade i natt, svensk tid. Japan hade fyra segrar och två förluster inför mötet mot Sverige.

Efter två poänglösa omgångar ryckte Sverige åt sig en 2–0-ledning i den tredje innan japanskorna lyckades reducera i den fjärde omgången.

Svenskorna fick med sig en poäng i omgång fem och Japan kontrade med ta en i omgång sex. I den sjunde, respektive åttonde omgången satte lag Anna Hasselborg dock ned foten rejält med 2–0-segrar i bägge omgångar och matchen var i princip avgjord.

Japan snyggade förvisso till siffrorna i omgång nio innan Sverige spikade slutresultatet till 8–4 i den tionde och sista omgången.

Sverige har nu häng på en topp två-plats, vilket innebär direktkvalificering till semifinal. Endast Sydkorea och Schweiz är före i tabellen.

I eftermiddag, svensk tid, ställs Sverige mot värdnationen Kanada innan man möter Sydkorea senare under natten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!