Stabil seger för lag Edin i premiären

Lag Niklas Edin började jakten på det efterlängtade OS-guldet med en vinst i curlingturneringen. Det blev seger med 6–4 mot hemmanationen i Peking. –Vi hade väl egentligen inga hot att torska matchen. Även om det var jämnt poängmässigt så var det stabilt, säger Oskar Eriksson i lag Edin efteråt.

Sveriges lag Edin vann OS-premiären mot Kina

Sveriges lag Edin vann OS-premiären mot Kina

Foto: Lillian Suwanrumpha/AFP/TT

Curling2022-02-09 15:44

Efter en försiktig inledning tog lag Edin ledningen med 1–0 i den tredje omgången och stal sedan två poäng till en 3–0-ledning direkt efter.

Kina stretade på bra och kom upp till 3–2, innan Sverige tog en tvåpoängare fram till 5–2 i den sjunde omgången. Sedan Kina reducerat till 5–4 avgjorde lag Edin i den sista omgången med en poäng.

Oskar Eriksson tävlade även i mixeddubbelturneringen, men för lagkamraterna var det debut i Peking.

– De känns redo, grabbarna, säger Eriksson till TT.

Kina, som coachas av svensken Peja Lindholm, kom sist i VM förra året, en turnering som Sverige vann. För lag Edin är Kina en ovanlig motståndare.

– För mig väldigt okänt ändå, de är inte ute på touren på samma sätt och vi spelar egentligen aldrig mot dem förutom i just mästerskap, säger Niklas Edin och fortsätter:

– De är taktiskt inte lika slipade som lagen som är ute på touren.

På torsdagen väntar betydligt tuffare motstånd för Sverige i den andra grundserieomgången, USA:s lag John Shuster som slog lag Edin i OS-finalen för fyra år sedan i Pyeongchang.

– Jag tror att vi kommer får se ett väldigt bra lag i USA imorgon och vi måste spela på topp om vi ska slå dem, konstaterar Niklas Edin.

På torsdagen inleds även damernas turnering där lag Hasselborg hoppas försvara sitt OS-guld från 2018.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!