Svensk förlust – får spela om bronset

Det blir ingen final för det svenska laget i mixeddubbel. Efter storförlust med 1–8 mot Italien får Almida De Val och Oskar Eriksson spela match om OS-brons i curling mot världsmästaren Storbritannien på tisdagen. –Målet var att vinna en medalj, så vi har fortfarande en match att slåss om en medalj, säger Oskar Eriksson till TT.

Bistra miner hos Almida De Val och Oskar Eriksson under semifinalen i mixeddubbelcurlingturneringen.

Bistra miner hos Almida De Val och Oskar Eriksson under semifinalen i mixeddubbelcurlingturneringen.

Foto: Nariman El-Mofty/AP/TT

Curling2022-02-07 14:01

Italien är storfavorit till OS-guldet efter att ha vunnit alla nio matcher i grundserieomgången på vägen fram till semifinalen. Duon Stefania Constantini och Amos Mosaner tog också initiativet direkt i semifinalen.

Redan i den andra omgången stal de en poäng när Sverige hade sista stenen och följde upp det med en tvåpoängare när den svenska duon gjorde ett misstag och inte lyckades stöta bort farliga italienska stenar i boet.

– Sen fortsätter de att spela en perfekt match och de tvingar oss till svåra slag och vi missar dem precis, säger Oskar Eriksson och fortsätter:

– Det är inga grova missar men det blir dyrt när man ligger under. Speciellt när motståndarna spelar hundra procent.

Utnyttjade misstag

Italien fortsatte att utnyttja svenska misstag och kunde gå fram till hela 6–0 efter fem omgångar när De Val och Eriksson gång på gång misslyckades med att utnyttja fördelen med att ha sista sten i omgångarna.

Sverige fick en tröstpoäng i den sjätte omgången, men Italien avgjorde med två poäng i den sjunde. Då var matchen avgjord, 8–1, innan alla omgångar spelats. Det fanns ingen matematisk chans för Sverige att komma tillbaka.

"Ge järnet"

Sverige gick till semifinal med ett nödrop sedan just Italien hjälpt till och slagit Kanada, efter skiljeomgång. Det gav en svensk fjärdeplats i grundserien.

På tisdagen spelas medaljmatcherna i curlingens mixeddubbelturnering. Då möter Sverige Storbritannien, medan Italien och Norge gör upp om guldet.

– Förhoppningsvis blir det en jämn match, det är ett bra lag. Så vi behöver gå ut och göra en bra match för att ha chans att vinna, konstaterar Almida De Val.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!