Svensk seger – rivalerna väntar i semifinal

Redan slutspelsklara Sverige vann sin sista match i grundserien. Efter 8–4 mot Sydkorea är det klart att lag Hasselborg möter Storbritannien i semifinalen. –Vi är sugna på att ta en revansch mot dem, säger Agnes Knochenhauer.

Sveriges Agnes Knochenhauer, Anna Hasselborg och Sofia Mabergs gratulerar varandra efter en lyckad sten mot Sydkorea.

Sveriges Agnes Knochenhauer, Anna Hasselborg och Sofia Mabergs gratulerar varandra efter en lyckad sten mot Sydkorea.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Curling2022-02-17 09:59

De svenska regerande OS-guldmedaljörerna från Pyeongchang för fyra år sedan spelar semifinal klockan 13.05, svensk tid, på fredagen.

I den andra semifinalen möts Schweiz och Japan, sedan stornationen Kanada slagits ut och missar kampen om medaljerna.

Sverige–Storbritannien blir en repris på EM-finalen från i november då britterna (som Skottland) vann med 7–4 och tog guldet.

– Det är ett lag som vi mött jättemånga gånger och som vi känner väl – både som vänner och som curlingspelare. Och vi vet att vi måste steppa upp och ta kontroll över matchen för att få den dit vi vill när vi möter det laget, konstaterar Agnes Knochenhauer.

Storbritanniens lag Muirhead är dessutom det enda av de andra semifinallagen som Sverige inte besegrade i OS-turneringens grundomgång.

Britterna vann grundseriematchen med 8–2.

I sin sista grundseriematch mot Sydkorea kom lag Hasselborg tillbaka efter en lite trög inledning där Sverige hamnade i ett 0–2-underläge.

Men efter att ha tagit två poäng i den åttonde omgången och sedan stulit en poäng direkt därefter kunde svenskarna hålla undan till seger mot Sydkorea, med 8–4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!