Svenskt fiasko – missade semifinal i hemma-EM

Sveriges curlingdamer missade semifinal i hemma-EM i Östersund. Detta trots en 8–7-seger mot Turkiet i den sista gruppspelsmatchen. –Nej, fy fan – riktigt tungt, säger Anna Hasselborg i SVT.

Det blir inget slutspel för lag Anna Hasselborg i curling-EM i Östersund.

Det blir inget slutspel för lag Anna Hasselborg i curling-EM i Östersund.

Foto: James Doyle/AP/TT

Curling2022-11-23 20:04

Det blev en jämn match mot Turkiet. Lagen turades om att vinna omgångarna, således stod det 5–5 efter sju omgångar.

Efter en trepoängare i åttonde omgången gick svenska lag Anna Hasselborg upp ien 8–5-ledning, en ledning man inte släppte. Trots bra spel från Turkiet lyckades Sverige vinna med 8–7.

Svenskorna behövde dock även hoppas på gynnsamma resultat i matchen mellan Norge och Skottland för att ta sig till semifinal i hemma-EM.

Så blev det inte – Skottland besegrade Norge och tog sig till semifinal på Sveriges bekostnad.

"Inte ofta"

– Det är inte så ofta vi missar slutspel. Men det visar också på hur bra vi gjort det alla andra gånger när vi har varit i slutspel och tagit medaljer. I dag är vi sjukt nära, jag tror vi lika gärna hade kunnat stå med EM-guld om vi fått gå till semifinal, säger Hasselborg.

För de svenska curlingherrarna, ledda av skippern Oskar Eriksson, gick det bättre. Det blev en ny seger i hemma-EM i Östersund. Segern innebär att Sverige är klart för semifinal.

Mot Turkiet hade svenskarna en 4–0-ledning efter två omgångar. En ledning man aldrig släppte. Efter sju omgångar valde Turkiet att ge upp – vilket innebar att slutresultatet skrevs 10–2 till Sverige.

"Bra match"

– Det var en bra match av oss. Bra start – ta en trepoängare direkt. Det kändes som vi kontrollerade matchen efter det, säger Oskar Eriksson i SVT.

Inför matchen delade Sverige den fjärde och sista slutspelsplatsen med just Turkiet.

En gruppspelsmatch återstår för herrarna. Sverige möter Spanien på torsdagen. Herrarnas semifinal spelas antingen i morgon, torsdag, eller på fredag.

De svenska curlingherrarna, ledda av skippern Oskar Eriksson, är klart för slutspel i curling-EM. Arkivbild.
De svenska curlingherrarna, ledda av skippern Oskar Eriksson, är klart för slutspel i curling-EM. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!