Sverige föll mot Schweiz i EM-premiären

Schweiz blev för svåra för de svenska curlingdamerna i EM-premiären.

Lag Wranå föll mot Schweiz i EM-premiären i Aberdeen. Arkivbild.l

Lag Wranå föll mot Schweiz i EM-premiären i Aberdeen. Arkivbild.l

Foto: Mikael Fritzon/TT

Curling2023-11-18 18:40

Sverige inledde bra och ledde ett tag med 4–3 men sedan tog det stopp och motståndarna tog fem poäng på raken. Slutresultatet skrevs till 8–4 för schweiziskorna.

Men lag Wranå behöver inte deppa inför fortsättningen, enligt Eva Lund, expertkommentar i SVT:s EM-sändningar från skotska Aberdeen.

– Jag tycker att de har varit samlade och lugna, det bådar gott. Men det finns en nivå till, det har varit några för stora missar från laget. Slipa bort misstagen så bådar det gott, säger Lund till SVT.

Matchen mot Schweiz var förutom premiär också mästerskapsdebut för lag Wranå.

På söndagen har Sverige en ny match, mot Danmark.

Nu har lag Wranå, som tog EM-platsen från rutinerade och medaljtunga lag Hasselborg, gjort sin mästerskapsdebut. I lag Wranå spelar Isabella Wranå, Linda Stenlund, Maria Larsson och Almida de Val.

På herrsidan började det också med en förlust för Sverige och lag Edin. Sverige, regerande OS-guldmedaljörer som nyligen gick till final i grand slam-turneringen Kioto National, föll med 6–7 mot Tjeckien.

På söndag spelar herrlandslaget, som består av Niklas Edin, Christoffer Sundgren, Rasmus Wranå och Oskar Eriksson, två matcher, mot Skottland och senare mot Finland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om