Sverige tvingas till playoff i VM trots seger

Svenska lag Anna Hasselborg vann mot Norges lag med 6–3 i sin sista gruppspelsmatch i curling-VM i kanadensiska Prince George.

Sverige spelar i helgen slutspel i curling-VM i Kanada. Här skickar skipper Anna Hasselborg i väg en av stenarna i den sista gruppspelsmatchen, där Norge besegrades.

Sverige spelar i helgen slutspel i curling-VM i Kanada. Här skickar skipper Anna Hasselborg i väg en av stenarna i den sista gruppspelsmatchen, där Norge besegrades.

Foto: James Doyle/AP/TT

Curling2022-03-26 02:26

Svenskorna var redan kvalificerade till slutspelet, men slutar nu fyra i grundserien med minsta möjliga marginal och tvingas till en playoffmatch mot USA på lördagskvällen för att nå semifinal, natten till söndagen.

Schweiz och Sydkorea tog direktplatserna till semifinal. Lagen som slutar på plats 3 till 6 spelar ytterligare en match för att hålla sig kvar i kampen om medaljerna.

Efter en poängsnål inledning gick lag Hasselborg upp i en 3–0-ledning i den fjärde omgången, men norskorna svarade med två raka poäng i de två efterföljande omgångarna. OS-bronsmedaljörerna från Peking lät dock inte Norge, ledda av skippern Kristin Skaslien, komma närmare än så.

Efter omgång åtta hade Sverige 6–2 och Norge, med sista sten i omgång nio, var tvunget att få in en fullträff för att kunna utmana. Men det blev bara en poäng och norskorna gav upp.

Norge hamnar därmed på en niondeplats och är utslaget.

Semifinalerna spelas klockan 04, natten mot söndag svensk tid och finalen spelas natten mot måndag.

Rättad: En tidigare version innehöll en felaktig uppgift om Sveriges avancemang i turneringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!