Cykelstjärnan kraschade: "Kunde mist livet"

Cykelstjärnan Egan Bernal ådrog sig allvarliga skador efter att ha kört in i en stillastående buss med hög fart. Nu uttalar sig colombianen för första gången sedan olyckan. "Jag förlorade nästan livet när jag ägnade mig åt det jag älskar mest", skriver han på Twitter.

Egan Bernal. Arkivbild.

Egan Bernal. Arkivbild.

Foto: Lalo R. Villar/AP/TT

Cykel2022-01-29 16:42

Det var på måndagen under ett träningsåk med Bernals stall Ineos Grenadiers i Gachancipá, Colombia, som olyckan inträffade.

Bernal körde rakt in i en buss, som stannat för att släppa av passagerare, i 60 kilometer i timmen.

Den 25-årige Tour de France-vinnaren fördes till sjukhus och dagen därpå meddelade Ineos Grenadiers vidden av skadorna. I ett uttalande skrev stallet att Bernal ådragit sig frakturer i ryggkotorna, en fraktur i högra lårbenet, en fraktur i högra knäskålen, brösttrauma, en punkterad lunga samt flera brutna revben.

Skadorna var så pass omfattande att Bernal löpte en "95-procentig risk att bli förlamad", skriver han på Twitter.

"Jag miste nästan livet när jag ägnade mig åt det jag älskar mest. I dag tackar jag Gud, sjukhuskliniken, alla specialister för att ha lyckats med det omöjliga, min familj och alla som bett för mig. Jag befinner mig fortfarande på intensiven och väntar på fler operationer, men förlitar mig på Gud och att allt kommer att bli okej", fortsätter han.

Sjukhuset uppger, enligt The Guardian, att Bernals återhämtning går som planerat och att det återstår mindre operationer på grund av skador på handen och i munnen.

Bernal vann Giro d'Italia i fjol och har även en slutseger i Tour de France från 2019 på meritlistan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!